Donaris 930 x 122

lunca argesului

PITEȘTIUL INTRĂ ÎN RÂNDUL LUMII. APARE O ZONĂ DE PICNIC

Piteștiul intră în rândul lumii. Apare o zonă de picnic. Studiul de fezabilitate pentru amenajarea cu bani europeni a viitorului nou parc Lunca Argeşului II este gata.

Citiți și: Primăria Pitești caută arhitect șef

Municipalitatea piteșteană ar urma să depună proiectul în vederea obținerii finanțării în prima parte a anului 2019.

Investiția este estimată la 9.526.000 de lei, inclusiv TVA.

Citiți și: Piteștiul, la coada clasamentului cu proiecte prin programul „Anghel Saligny”

Parcul ar urma să fie amenajat la o distanţă de aproape 3 kilometri în amonte de actualul parc Lunca Argeşului, spre comuna Bascov, pe malul râului Argeş. Potrivit municipalității, va avea o suprafaţă totală de 237.467 de mp şi va include alei, bănci, iluminat public, spaţii verzi, foişoare, skatepark, zone pentru şah, piste pentru bicicliști și zonă de picnic.

Zona de picnic va avea grătare şi toate utilitățile necesare (apă curentă, de exemplu). Spre deosebire de orașul Mioveni, de pildă, municipiul Piteștiul nu are în prezent niciun spațiu oficial amenajat ca zonă de picnic.

Rămâne de văzut dacă proiectul va primi finanțare din bani europeni și, dacă da, care vor fi termenele de execuție.

Realizat tot cu bani europeni (în jur de 9.000.000 de euro) pe vremea când primar era Tudor Pendiuc, parcul Lunca Argeşului a fost inundat de două ori în anul 2014, în urma precipitațiilor abundente și a locului prost ales pentru amenajarea unui astfel de obiectiv în lipsa unui dig de protecție. Din cauza eroziunii solului după inundații, un mal s-a surpat. (AICI, imagini și subiectul pe larg). A fost nevoie de construirea unui dig, cu bani din bugetul local.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441