930×122 CUMPANA 5

lunca argesului

PITEȘTIUL INTRĂ ÎN RÂNDUL LUMII. APARE O ZONĂ DE PICNIC

Piteștiul intră în rândul lumii. Apare o zonă de picnic. Studiul de fezabilitate pentru amenajarea cu bani europeni a viitorului nou parc Lunca Argeşului II este gata.

Citiți și: Primăria Pitești colectează scrisorile pentru Moș Crăciun, în Centru

Municipalitatea piteșteană ar urma să depună proiectul în vederea obținerii finanțării în prima parte a anului 2019.

Investiția este estimată la 9.526.000 de lei, inclusiv TVA.

Citiți și: Peste 1 milion de euro pentru reabilitarea unei străzi din Pitești

Parcul ar urma să fie amenajat la o distanţă de aproape 3 kilometri în amonte de actualul parc Lunca Argeşului, spre comuna Bascov, pe malul râului Argeş. Potrivit municipalității, va avea o suprafaţă totală de 237.467 de mp şi va include alei, bănci, iluminat public, spaţii verzi, foişoare, skatepark, zone pentru şah, piste pentru bicicliști și zonă de picnic.

Zona de picnic va avea grătare şi toate utilitățile necesare (apă curentă, de exemplu). Spre deosebire de orașul Mioveni, de pildă, municipiul Piteștiul nu are în prezent niciun spațiu oficial amenajat ca zonă de picnic.

Rămâne de văzut dacă proiectul va primi finanțare din bani europeni și, dacă da, care vor fi termenele de execuție.

Realizat tot cu bani europeni (în jur de 9.000.000 de euro) pe vremea când primar era Tudor Pendiuc, parcul Lunca Argeşului a fost inundat de două ori în anul 2014, în urma precipitațiilor abundente și a locului prost ales pentru amenajarea unui astfel de obiectiv în lipsa unui dig de protecție. Din cauza eroziunii solului după inundații, un mal s-a surpat. (AICI, imagini și subiectul pe larg). A fost nevoie de construirea unui dig, cu bani din bugetul local.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90