930X122 MAIA

bani atrasi

Piteștiul, la coada clasamentului cu proiecte prin programul „Anghel Saligny”

Piteștiul, la coada clasamentului municipiilor în funcție de banii ceruți prin programul „Anghel Saligny”.

Citiți și: Primăria, poziție tranșantă față de educatoarea bătăușă!

Deși „Anghel Saligny” a fost anunțat ca un program dedicat în principal localităților mici și mediului rural, acolo unde nu există rețele de alimentare cu apă, sisteme de canalizare, gaze sau drumuri publice, marile municipii din România, inclusiv Capitala, nu s-au sfiit să depună proiecte de miliarde de lei.

Astfel, pentru cei 50 de miliarde de lei puși la bătaie în program, primăriile din țară au depus proiecte în valoare de 137 de miliarde de lei. Din acestea, municipiile reședință de județ însumează proiecte în valoare de aproape 4,3 miliarde de lei, în timp ce Primăria Capitalei și cele șase Sectoare au mai depus 79 de proiecte în valoare de aproape 10 miliarde de lei.

Citiți și: Primăria Pitești, investiție de peste 200.000 de euro la Liceul de Arte

Baia Mare a solicitat cei mai mulţi bani dintre municipiile reședință de județ – 550 de milioane de lei. Cu acești bani se dorește modernizarea unor străzi, realizarea a trei pasaje rutiere și reabilitarea unui pod.

În top urmează muncipiul Târgu Mureș, care a solicitat din Anghel Saligny aproape 280 de milioane de lei, pentru modernizarea străzilor și construirea unui pod peste râul Mureș.

Urmează Reșița, Arad și Râmnicu Vâlcea cu proiecte depuse care depășesc 200 de milioane de lei pentru fiecare municipiu. În coada clasamentului, printre municipiile reședință de județ care au solicitat cei mai puțini bani din programul Anghel Saligny, se află Pitești (puțin peste 27.000.000 de lei), Ploiești, Alexandria sau Craiova.

Oradea și Deva, conduse de asemenea de primari liberali, nu au depus niciun proiect pentru a obține finanțare din programul „Anghel Saligny”.

555×222  MAIA

Comentarii

570×90 MAIA