NOR CURIER 930X122

diploma

Pitestiul, „oras de vis” cu retele noi de apa

Municipiul Pitesti s-a clasat pe locul II la nivel national in cadrul unei anchete jurnalistice initiata de cotidianul central „Evenimentul Zilei” si care s-a numit „Orasul de vis”. Premiul a fost castigat datorita conditiilor de trai din oras, un rol important avandu-l investitiile realizate in retelele de apa si canalizare, dar si in statia de epurare si la Uzina de Apa.

Criteriile de evaluare ale concursului au urmarit in principal calitatea infrastructurii, a mediului, siguranta cetatenilor, reteaua sanitara, dezvoltarea economica, viata culturala si educatia, toate acestea cumulate oferind o imagine a calitatii vietii cetatenilor.

Clasamentul a fost realizat pe baza voturilor de popularitate primite din partea cititorilor cotidianului Evenimentul zilei, Municipiul Pitesti obtinand locul 2, cu un numar de 19.026 de voturi.
Conducerea Primariei Pitesti considera ca principalii factori care au dus la acest rezultat au fost:

-desemnarea municipiului Pitesti drept „Pol urban de dezvoltare” reprezentand alocarea sumei de 38,8 mil.euro pentru dezvoltarea durabila a orasului;

– reabilitarea statiei de epurare a apelor uzate, a sistemului de canalizare si a retelei de alimentare cu apa potabila, prin Programul ISPA;

– proiectul „Managementul integrat al deseurilor solide din judetul Arges”- prin Programul ISPA;
-proiectul de parteneriat Comenius Regio-„cetatenia activa”, finantat din fonduri europene;

-reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Arges-prin Fonduri de coeziune.

Municipiul Pitesti a fost devansat in cadrul acestui concurs de orasul Brasov.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3