Donaris 930 x 122

parcare2

Piteștenii mai au timp să-și negocieze locul de parcare

Criza locurilor de parcare din Pitești reprezintă o carență administrativă de care autoritățile locale nu au cum să nu profite însă, chiar dacă declară contrariul. Taxa pentru un loc de parcare ar putea pleca de la 100 de lei pe an, tarif practicat, potrivit reprezentanților Primăriei, și la Brașov.

Potrivit secretarului Municipiului Pitești, Iosiv Cerbureanu, însă, posesorii auto vor mai avea timp să se gândească la modul în care își vor împărți bucățile de astfalt din fața blocurilor în care locuiesc, deoarece Regulamentul prin care se dorește organizarea acestei activități este încă în lucru și va fi o perioadă destul de lungă de acum încolo. Ca și orizont de așteptare în privința emiterii unei taxe pe locul de parcare trebuie luate în considerare lunile octombrie-noiembrie a.c.. Dar având în vedere că atunci va începe iarna, nu ne-ar mira ca o eventuală hotărâre de consiliu local pe această temă să se aplice începând de la anul, că tot va mai fi nevoie de „n” modificări. Iar la anul…dacă se va constata că e o măsură nepopulară că, doar pică într-un an electoral și înseamnă să ceri bani de la cetățeni, nu să dai, ar putea fi și mai mult amânată.

 

Pe de altă parte, Cerbureanu a precizat că o variantă pe care Primăria a luat-o în calcul în ceea ce privește închirierea locurilor de parcare din Pitești, presupune ca Asociațiile de Proprietari să fie acelea care să scoată la licitație spațiile respective. Această propunere nu a strâns însă foarte multe adeziuni, întrucât este un lucru cunoscut că la nivel unei Asociații orgoliile ar fi mult mai greu de împăcat. De soluționarea pe cale administrativă a contestațiilor care vor apărea în urma scoaterii la licitație a locurilor de parcare ar putea să se ocupe chiar primarul Tudor Pendiuc, dar nici aceasta nu pare a fi o măsură sigură încă. Organizarea licitațiilor va intra însă în sarcina serviciului de administrare a parcărilor, ADP-ul, a mai arătat secretarul Municipiului.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90