930×122 CAPRA 5

gogu_zahar

Prefectul a blocat hotararea privind debransarile

Prefectul judetului Arges, Gheorghe Davidescu, ne-a declarat ca pe 23 iunie a atacat la instanta de contencios administrativ hotararea Consiliului Local al municipiului Pitesti privind debransarile. Acest lucru inseamna ca termenul limita impus de autoritati pentru realizarea cererilor de debransare, 15 august, nu mai este valabil.

Motivele care au stat la baza deciziei prefectului sunt, in principal, doua. Primul este acela ca decizia Consiliului Local ar ingreuna debransarile. A doua este aceea ca, in conformitate cu spusele prefectului, hotararea privea si o taxa de debransare de 3.000 de lei pe care a considerat-o prea mare.

In replica, Aurelian Nita, directorul Serviciului Public de Termoficare, a spus  ca nu s-a pus niciun moment problema unei asemenea taxe. Din contra, taxa de debransare este de doar 100 de lei, platibila la Serviciul Public de Termoficare.

„Probabil ca domnul prefect s-a gandit la valoarea estimata a documentatiei de debransare, dar a carei plata nu este obligatorie. In acest fel, prin atacarea hotararii, ne impinge cu termenul pana in septembrie, octombrie. Noi impusesem termenul de 15 august pentru cererile de debransare tocmai pentru a sti cu cati clienti intram in iarna si sa stim ce investitii vom face”, a precizat Nita. Contactat dupa emisiune, viceprimarul Cornel Ionica a catalogat actiunea prefectului Gheorghe Davidescu drept „ilegala”.

„Nu e vorba de nicio taxa de 3.000 de lei in vreo hotarare a Consiliului Local. Decizia prefectului de a ataca hotararea Consiliului Local este ilegala. Ne ingreuneaza strategia pe care am gandit-o pentru sistemul de termoficare al orasului”, a spus Cornel Ionica.

{loadposition inside}

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3