New Profesional Consult 930 x 122

gogu_sabie2

Prefectura a pierdut primul proces pentru Padurea Trivale!

Ca unii judecatori sunt la fel de profesionisti ca anticonstituionalul Emil Boc, nu mai este o surpriza pentru nimeni. Gheorghe Davidescu a aflat si el, la modul dureros acest lucru. 

După ce săptămâna trecută Academia Română, prin Comisia Monumentelor Naturii, şi-a dat avizul favorabil pentru încadrarea Pădurii Trivale ca rezervaţie naturală, potrivit OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei, fiind începute astfel şi demersurile pentru ca cele 432 ha să devină rezerveţia naturală „pădurea Trivale”, prefectul Davidescu doreşte să accelereze procedurile pentru emiterea hotărârii de guvern. În acest sens, săptămâna aceasta, Gheorghe Davidescu şi directorului executiv al ARPM Piteşti, Zoltan Kalman, vor avea o deplasare la ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Prefectul are şi o motivaţie pentru care doreşte grăbirea procedurilor: în data de 14 februarie, Judecătoria Piteşti a repins contestaţia prefecturii într-unul din cele 9 dosare care privesc punerea în posesie a unor terenuri care fac parte din Pădurea Trivale, zona de rezervaţia naturală.

„Mă lupt de doi ani de zile pentru Pădurea Trivale şi să aflu că deja am pierdut primul proces din cele 9. Până acum, la unul am câştigat, pe unul l-am pierdut, deşi este vorba despre speţe absolut identice. Vom face recurs la Tribunal. Este vorba despre o suprafaţă de 6472 mp, cu proprietari urmaşii unui anume Vasilică Vărăşcanu, decedat. Se pare că justiţia judecă cu alte măsuri decât cele legale. Au respins tot, deşi expertiza efectuată spune clar că pădurea a aparţinut statului român. Cred că este o hotărâre abuzivă a judecătoriei, dar aştept să văd motivaţiile. Sunt unii judecători care judecă într-un stil propriu, abuziv.

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3