930×122 POSADA 5

bani_numaratoare

Prefectura, la un pas de executare

Direcţia de Finanţe a început procedurile pentru executare silită a Prefecturii Argeş, pentru nepunerea în aplicare a unei decizii definitive şi irevocabile pe fond funciar.

 

Este vorba despre un proces pe care un bucureştean, Dan Antonescu, l-a câştigat, solicitând reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor moşteniri din Merişani şi Băiculeşti. Bucureşteanul s-a adresat instanţei, după ce Comisia Judeţeană de Fond Funciar nu a fost de acord să îl împroprietărească, în 2006, deoarece nu deţine toate actele necesare.

Bucureşteanul a cerut în instanţă ca instituţiile statului să îi pună la dispoziţie titlul de proprietate şi harta cadastrală. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie el a avut câştif de cauză, ca atare, instanţa a decis ca, pe lângă reconstituirea dreptului de proprietate, acesta să primească şi despăgubiri morale şi materiale în valoare de 10.000 lei.

Culmea este că plata daunelor a căzut în sarcina Prefecturii Argeş, ajungându-se la începerea acţiunilor de executare silită asupra bunurilor mobile şi imobile ale respectivei instituţii. Direcţia de Finanţe Argeş a trimis o adresă de înştiinţare care face referire la viitoarele popriri pe conturile de la Trezorerie. Prefectura a solicita stoparea executării şi a depus, în acest sens o contestaţie, motivând că decizia a fost luată de Comisia Judeţeană de Fond Funciar, care nu este totuna cu Instituţia Prefecturii şi care nu are nici bunuri mobile sau imobile.

Comisia de Fond Funciar este formată, de fapt, din reprezentanţi ai mai multor instituţii. Este practic, o decizie a instanţei aberantă, nu pe fondul solicitării bucureşteanului, ci în privinţa celor care trebuie să îl despăgubească pe acesta. O decizie care, nicidecum nu îi va aduce pace celui care a stat, iată, vreo cinci ani prin sălile de judecată.

555×222 grota rece
Pizza Sapori Italia 570 90