SMART KIDS 930X122

maidanezi_cu_om

Primaria cere socoteala Asociatiei Ute Langenkamp

Relatiile dintre Primaria Pitesti si asociatia Ute Langenkamp care administreaza Biobaza de la Smeura par a fi devenit mai mult decat reci. De cateva luni, conducerea Asociatiei nu a mai transmis catre Primarie rapoarte saptamanale de activitate, fapt care a starnit furia autoritatilor locale.

In raportarile cu pricina, conducerea Asociatiei prezenta numarul de caini capturati in fiecare zona a orasului, numarul maidanezilor sterilizati, numarul celor eutansiati, ba chiar si numarul celor adoptati. La Biobaza sunt peste 3.000 de caini si se pare ca aceasta nu mai poate primi maidanezi in plus, motiv pentru care si activitatea lasa de dorit.

„Am cerut expres conducerii Asociatiei sa ne prezinte cat mai rapid o noua informare. Vrem sa stim care este situatia, mai ales ca noi am finalizat procedurile de achizitionare a unui teren chiar la Smeura pentru constructia unei biobaze proprii. Numarul cainilor fara stapan din Pitesti nu il cunoastem exact.

Nu stim daca pe strazi sunt 3.000, 4.000 sau 7.000 de caini, cert este ca vom actiona cat de curand pentru a rezolva problema, conform legii”, a spus primarul Tudor Pendiuc.

Noua biobaza va costa in jur de 3 milioane de lei si se va intinde pe o suprafata de circa 10.000 de metri patrati. Initial, s-a dorit ca biobaza noua sa fie construita pe un teren de la fostul CET Sud II cu functionare pe carbune, dar terenul face obiectul unui litigiu si nu poate fi, deocamdata, folosit.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3