930 x122 grota rece

coronavirus

PRIMĂRIA: LIVRARE LA DOMICILIU PENTRU PITEȘTENII VULNERABILI DE PESTE 65 DE ANI/NUMERELE LA CARE POT SUNA

Primăria Pitești informează că are în desfășurare identificarea tuturor persoanelor în vârstă de peste 65 de ani din municipiu fără susţinători sau altă formă de ajutor, pentru a le asigura sprijin pentru reducerea expunerii lor în afara locuinţelor.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Persoanele din Pitești în vârstă de peste 65 de ani care nu au susţinători sau altă formă de ajutor vor primi sprijin pentru procurarea bunurilor de bază necesare traiului zilnic.

Astfel, alimentele, medicamentele sau bunurile care vor fi solicitate de persoanele în vârstă de peste 65 de ani fără susţinători sau altă formă de ajutor le vor fi livrate acestora direct la domiciliu de către angajații Direcției de Asistență Socială, a hotărât Comitetul Local pentru Situații de Urgență. În acțiune se pot implica și voluntari sau organizații neguvernamentale. Costul produselor respective va fi suportat integral de către persoanele care le-au solicitat.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Conform Primăriei, persoanele în vârstă de peste 65 de ani din Pitești fără susținători sau altă formă de ajutor pot solicita sprijin la Direcția de Asistență Socială a Municipiului, la următoarele numere de telefon: 0372/030.420; 0736 /701.136; 0736/701.137 sau 0736/701.138.

Fax: 0372/030.421. 

E-mail: dasp@dasp.ro. 

Apelurile telefonice sunt preluate de luni până joi în intervalul orar 8:30-15:30 și vineri între orele 8:30-11:30.

“Facem apel către cetățeni, organizații neguvernamentale, voluntari să sprijine instituțiile implicate”, anunță autoritățile locale.

Amintim că, potrivit unei hotărâri din data de 22 martie 2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență luată pe fondul pandemiei de coronavirus, “Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor Argeș va întocmi și transmite autorităților administrației publice locale din județul Argeș lista persoanelor în vârstă de peste 65 de ani de pe raza fiecărei localități.

Autoritățile administrației publice locale vor identifica din lista pusă la dispoziție de către Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor persoanele fără susținători sau fără altă formă de ajutor, asigurându-le acestora sprijin în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor”.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90