New Profesional Consult 930 x 122

cornel ionica

PRIMĂRIA LUI IONICĂ NU RĂSPUNDE LA ÎNTREBĂRI DE INTERES PUBLIC

Primăria lui Ionică nu răspunde la întrebări de interes public. În urmă cu o săptămână, ePitești a înaintat Primăriei municipiului o cerere în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

”Care sunt publicațiile de presă scrisă, audio-video și/sau online cu care Primăria municipiului Pitești are încheiate, în prezent, contracte privind furnizarea de servicii de informare, promovare și publicitate a activității Primăriei Pitești? Care este suma plătită de Primăria municipiului Pitești pentru fiecare contract în parte?”, acestea au fost întrebările (după cum se poate vedea în cererea atașată mai jos):

Astăzi, a sosit răspunsul din partea Primăriei Pitești, însă unul parțial.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Municipalitatea prezintă numele publicațiilor cu care are încheiate contracte de publicitate. Când vine, însă, vorba de sumele de bani acordate pentru fiecare contract în parte, Primăria comunică: ”În programul anual al Achizițiilor Publice pentru 2018 a fost prevăzută suma de 100.007 lei, TVA inclus, pentru servicii de publicitate.” (click pe imagine pentru mărire):

Din respect pentru colegii din presa argeșeană, am ales să nu facem publice numele societăților media care au contracte cu Primăria Pitești, cu toate că unii dintre ei aleg să facă jurnalism „la comandă”!

Pentru că răspunsul primit a fost incomplet, directorul ePitești a luat legătura cu Ana Stancu, consilier la Compartimentul Relații Publice din Primăria Pitești.

După mai multe încercări de a o contacta telefonic (nimeni nu răspundea la numărul de telefon afișat pe site-ul Primăriei), Ana Stancu i-a precizat directorului ePitești că ”acesta este răspunsul pe care îl putem comunica.” Cu alte cuvinte, Primăria comunică ce vrea și cui vrea și oferă răspunsuri convenabile în funcție de situații.

În atare condiții, Primăria Pitești, prin secretarul Andrei Cătălin Călugăru, șeful Serviciului Administrație Publică, Bianca Maria Nițu, și Ionela Carmen Oprea-Gligore, încalcă legea 544/2001, nerăspunzând la informații de interes public. Piteștenii au dreptul să știe ce se întâmplă cu banii lor, domnule primar Cornel Ionică! Sau nu?

Semnat: „TIRIPLICUL”!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90