Donaris 930 x 122

concert

PRIMĂRIA LUI IONICĂ NU SE DEZMINTE: SUMĂ COLOSALĂ PENTRU NOI CONCERTE

Primăria lui Ionică nu se dezminte: Sumă colosală pentru noi concerte.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

După cum v-am informat, cu ocazia Zilelor Municipiului Pitești, pe 20 mai 2018, în Piața Primăriei vor avea concerte Feli & band, Randi și Smiley. În următoarea zi, pe 21 mai, Dinu Iancu Sălăjeanu va susține un spectacol de muzică populară (programul complet, AICI).

Feli, Randi și Smiley vor cânta fiecare aproximativ 50 de minute, în timp ce spectacolul lui Dinu Iancu Sălăjeanu va avea o durată de circa 60 de minute.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Potrivit informațiilor noastre, pentru concertele de duminică, 20 mai, și luni, 21 mai, Primăria Pitești va plăti (prin Centrul Cultural Pitești) aproximativ 40.000 de euro (!) cu tot cu TVA. În această sumă intră atât prețul pentru artiștii care vor concerta, cât și costurile pentru prezentator, scenă, lumini și sonorizare. 

În nici două luni de zile, Primăria Pitești reușește ”performanța” să cheltuiască în jur de 73.000 de euro (pe aproximativ 6 ore de spectacol) pentru concerte susținute atât cu ocazia Simfoniei Lalelelor (detalii, AICI), cât și acum, pentru Zilele Municipiului Pitești.

Am vrut să aflăm și oficial costul concertelor prilejuite de Zilele Municipiului. În urma unei cereri scrise pe care am adresat-o în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Primăria Pitești ne-a răspuns că ”evenimentul la care faceți referire nu a avut loc, iar municipalitatea nu efectuează plăți în avans” (click pe imagine pentru mărire):

Atât de bine stă orașul la investiții necesare piteșteanului de rând încât Primăria să își permită să dea sume astronomice pentru spectacole?

Nu e rău să organizezi concerte pentru piteșteni cu prilejul unor astfel de evenimente. Rău este, poate chiar grav, să organizezi concerte pe sume enorme, în timp ce orașul administrat de primarul Cornel Ionică nu are străzi modernizate, nu are canalizare care să facă față unei ploi torențiale, nu are parc industrial sau un spital municipal.

ePitești va continua să prezinte cu obiectivitate cât de prost sunt gestionați banii publici de Primăria lui Ionică, în timp ce orașul bate pasul pe loc din punct de vedere al dezvoltării și în timp ce impozitele și taxele locale, dar și alte multe tarife din municipiu cresc semnificativ.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90