Donaris 930 x 122

hipermarketuri

PRIMĂRIA, OFICIAL: HIPERMARKETURILE AU ÎNGROPAT „NOUA” PIAȚĂ CEAIR

Primăria, oficial: Hipermarketurile au îngropat „noua” piață Ceair.

Citiți și: Eveniment deosebit în Piața Primăriei din Pitești

În urmă cu două săptămâni, am atras atenția asupra eșecului răsunător pe care Primăria Pitești, în timpul primarului de tristă amintire Tudor Pendiuc, l-a înregistrat, pe banii contribuabililor, cu extinderea pieţei agroalimentare Ceair, cea mai mare din municipiu (subiectul pe larg, AICI).

Încercările eşuate de a dezvolta afaceri în incinta clădirii din sticlă şi nelămurirea noastră, legitimă, cu privire la spaţiile nefolosite şi costurile imense ale unei investiții care s-a dovedit inutilă ne-au determinat să luăm legătura cu Biroul de Presă al Primăriei Piteşti, pentru informații oficiale suplimentare, furnizate în baza legii liberului acces la informații de interes public.

Citiți și: Atenție, piteșteni! Anunț deosebit de important despre taxe și impozite

După cum v-am promis atunci, revenim astăzi asupra subiectului, primind între timp din partea Primăriei, în scris, răspunsurile cerute.

Pe baza datelor comunicate de direcţia de specialitate (Direcţia Tehnică), Primăria Piteşti ne informează că ,,valoarea construcţiei împreună cu parcarea supraterană a fost de 6.434.000 de lei.”. Peste 6.400.000 de lei aruncați, așadar, pe apa sâmbetei!

În ceea ce privește mulţimea de spaţii goale, municipalitatea spune că ,,spaţiile se închiriază în urma solicitărilor, conform prevederilor legale.” Corect, solicitări care nu prea există!

De asemenea, Primăria Pitești ne oferă și motivul pentru care, în opinia sa, extinderea pieţei Ceair este o investiție eşuată: ,,La data construirii, investiţia a fost oportună, având în vedere numărul mare de locuitori din zonă şi faptul că vechea piaţă nu mai corespundea normelor de funcţionare. Dezvoltarea în ultimii ani a reţelei de hipermarketuri în municipiul Piteşti a adus la scăderea numărului de comercianţi”.

În loc de concluzie: ca și alte investiții publice făcute de Primărie din banii piteștenilor, și aceasta a fost realizată fără cap, fără viziune. Nu avem probe să putem spune că afacerea ar mirosi și a corupție.

555 X 222 POSADA 2
570 X 90 POSADA 3