930×122 CAPRA 5

aviz de mediu

PRIMĂRIA PITEȘTI CERE AVIZ PENTRU UN PASAJ RUTIER DE SUPRAFAȚĂ

Primăria Pitești cere aviz pentru un pasaj rutier de suprafață. Primăria Piteşti a transmis Agenţiei pentru Protecţia Mediului documentele necesare în vederea obținerii avizului de mediu pentru proiectul unui pasaj rutier de suprafață.

Citiți și: A început Simfonia Lalelelor! Live totul pe ePitești!

Este vorba de proiectul pasajului care, potrivit Primăriei, va fi construit pe strada Calea Craiovei, la intersecția cu strada Frații Golești și bulevardul Republicii, pasaj care să facă legătura între cartierul Craiovei și zona Târgul din Vale.

Primăria susține că pasajul, care ar urma să treacă pe deasupra străzii Frații Golești și a bulevardului Republicii, va fi construit cu bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

Nu este singurul proiect de acest fel în privința căruia conducerea Primăriei a bătut toba de câțiva ani încoace fără a fi materializat. În vara anului 2017, Primăria punea în dezbatere publică două proiecte importante pentru dezvoltarea Piteștiului: Planul de mobilitate durabilă al municipiului (proiectul poate fi consultat AICI) și Strategia integrată de dezvoltare durabilă a municipiului pentru perioada 2014-2023 (proiectul poate fi consultat AICI).

Printre altele, din punct de vedere al infrastructurii rutiere municipalitatea își propunea ca până în 2020 să realizeze cu bani europeni și de la bugetul local (între timp, iată, a apărut și varianta banilor de la Guvern) următoarele:

-centura de vest a Piteștiului (Bascov – Albota);

-un nou pod peste râul Argeș;

-pasaj rutier pe strada Lânăriei;

-pasaj rutier în zona Calea Craiovei – bulevardul Frații Golești;

-pasaj rutier în zona bulevardul Republicii – strada Maior Gheorghe Șonțu;

-pasaj rutier în zona strada Maternității – bulevardul Republicii – strada Smeurei;

-pasaj rutier în zona strada Negru Vodă – strada Calea Bascovului;

-pasaj rutier în zona Târgul Săptămânal Pitești – Bradu.

Conform Primăriei, pasajele rutiere urmau să fie de suprafață (pe deasupra) și subterane. Toate investițiile propuse pot fi aflate AICI. Câte dintre aceste proiecte au fost concretizate? Niciunul! (Foto: descriptiv) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90