Donaris 930 x 122

casa

PRIMĂRIA PITEŞTI RENUNŢĂ LA O CASĂ DE PATRIMONIU

Conform legii, primăriile au drept de preemţiune (întâietate) la cumpărarea caselor monumente istorice când acestea sunt scoase la vânzare de proprietari.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Primăria Pitești – care până acum a cumpărat doar un astfel de imobil, respectiv clădirea în care va funcţiona în curând Casa Căsătoriilor – refuză să achiziţioneze un imobil de patrimoniu. Este vorba despre Casa Tâmpeanu, de pe strada Victoriei, nr. 38, care are statut de monument istoric. Această casă are o suprafață de 38, 83 de mp, cu o cameră la parter și o altă cameră și dependințe la etaj. Terenul aferent măsoară 21, 96 de mp.

Proprietar este Nicolae Grigorescu, un argeșean din satul Vâlcele, comuna Merișani.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Acesta solicită pentru casă 39.000 de euro, sumă considerată de Primărie mult prea mare, care a decis să nu îşi exercite dreptul de preemţiune. În plus, Primăria consideră că imobilul se află într-o stare prea avansată de degradare pentru a merita investiţia. În consecinţă, casa va putea fi cumpărată pe piaţa liberă, dacă se vor găsi persoane interesate.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90