primaria pitesti

Primăria Piteşti, sancţionată din cauza consilierilor locali care au respins proiectul necesar autorizaţiei ISU

Primăria Piteşti face precizări în legătură cu informaţia apărută cu privire la administrarea unei sancţiuni de către ISU Argeş. Este vorba despre un avertisment, primit fiindcă nu a fost obţinută la timp autorizaţia de securitate la incendiu.

Citiți și: Video: Microfoane ascunse în Primăria Piteşti. „E ceva mic şi negru”

„Ca urmare a controalelor din anii precedenți, efectuate de către ISU Argeș la sediul Primăriei Municipiului Pitești, a fost lăsată, ca măsură, în procesele verbale de control, obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Documentația a fost întocmită de către un proiectant specializat și a fost depusă la ISU Argeș în vederea eliberării autorizației de securitate la incendiu.

Citiți și: Primăria Pitești angajează pe perioadă nedeterminată!

Ulterior verificării documentației și a situației din teren, ISU Argeș a mai solicitat efectuarea unor lucrări de conformare și a emis Avizul de securitate la incendiu nr.192/20/SU-AG din 08.12.2020, care prevede că Deținătorul avizului are obligația să solicite autorizația de securitate la incendiu după efectuarea recepției la terminarea lucrărilor, înainte de punerea în funcțiune a construcțiilor ori a instalațiilor pentru care s-a obținut prezentul aviz.

Pentru efectuarea lucrărilor de conformare, trebuia aprobată în Consiliul Local documentația tehnico-economică, cu o valoare de 493.047,76 lei inclusiv TVA, obiectiv ce se regăsește în Programul de Investiții al municipiului Pitești pe anul 2021, iar lucrările vor începe după aprobarea bugetului Municipiului Pitești pe anul 2021.

În ședința extraordinară din 28 ianuarie 2021, Consiliul Local a respins cu 9 voturi pentru și 13 abțineri Proiectul de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Documentației tehnico-economice aferentă obiectivului de investiții „Lucrări de conformare securitate la incendiu pentru Primăria Pitești.

ISU Argeș a sancționat Primăria Municipiului Pitești cu avertisment.

Consiliul Local a votat proiectul de hotărâre în data de 10.02.2021 – există HCL nr.44/10.02.2021. După finalizarea și efectuarea recepției acestor lucrări de conformare, va fi emisă Autorizația de Securitate la incendiu pentru Primăria Municipiului Pitești”, a transmis municipalitatea.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441