New Profesional Consult 930 x 122

casa mărculescu

PRIMĂRIA REFUZĂ CASA MĂRCULESCU

Primăria refuză Casa Mărculescu. În multe localități, administrațiile au o grijă deosebită pentru clădirile de patrimoniu. Fie le cumpără şi le reabilitează, fie îi obligă pe proprietari să le menţină într-o stare cât mai bună. Nu este cazul şi în Piteşti.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Până acum, Primăria a cumpărat doar o singură clădire de patrimoniu (Casa Coandă, în care acum funcţionează Casa Căsătoriilor), de la Camera de Comerţ şi Industrie.

În rest, toate ofertele de a achiziţiona astfel de case (Primăria având drept de întâietate la cumpărare, conform legii) au fost refuzate, municipalitatea invocând de fiecare dată că nu are bani sau că imobilele se află într-o stare prea avansată de degradare pentru a merita investiţia.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Cel mai recent caz de acest fel este al Casei Mărculescu, de pe strada Egalităţii, imobil pentru care cei patru proprietari solicită 745.000 de lei. Imobilul are o suprafaţă de 165 de mp şi a fost construit în anul 1910. Primăria a refuzat să își exercite dreptul de preempțiune, astfel încât clădirea va fi tranzacționată pe piața liberă. (Foto: descriptiv – Casa Filipescu) 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90