Donaris 930 x 122

primaria pitesti

Primăria „tunează” Piteştiul. Noi asfaltări, amenajări şi proiecte

Primăria „tunează” Piteştiul. Noi asfaltări, amenajări şi proiecte. Într-o conferinţă de presă care a avut loc astăzi, primarul Cristian Gentea a anunţat o serie de proiecte care vor avansa în baza semnării unor contracte. Printre cele mai importante este modernizarea Bazinului Olimpic, unde a fost semnat un act adiţional şi încep lucrările.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Amenajări

Probleme sunt, în schimb, în Piaţa Primăriei. După ce s-a schimbat nisipul, acum au fost semnalate pene de curent la panoul video, precum şi la instalaţiile de iluminat de sub bănci, respectiv la spoturi. În acest sens, au fost solicitate deja remedieri şi punerea la punct a instalaţiilor.

53 de bănci au fost recondiţionate şi mutate în locuri unde cetăţenii au solicitat amplasarea acestora: la Zoo sau la Schitul din Trivale, de exemplu. Legat de Zoo Piteşti, s-a luat decizia de a construi noi foişoare lângă lac, pentru ca persoanele care vin copiii să le poată servi pacheţele cu mâncare în condiţii civilizate.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

În parcurile Expo, Lunca Argeşului şi cel de la Finanţe au fost aduse mese de ping pong.

La Stadion, 41 de locuri de parcare au fost deja închiriate proprietarilor de vehicule cu tonaj mare, iar alte 36 au rămas la liber, fără taxă, pentru autoturisme. „Doar la meciuri oficiale va fi eliberată parcarea”, a precizat Cristian Gentea.

Transport public

Mult aşteptatul proiect european de reîmprospătare a parcului auto de transport public are şi el o finalitate. Contractul de achiziţionare a 40 de autobuze electrice a fost semnat cu firma Solaris care a promis că le va livra în cel mult 12 luni. În paralel, se pun la punct traseele mijloacelor de transport pe rute metropolitane, fiind luate în calcul comunele Budeasa, Merişani, Albota, Moşoaia, Oarja, precum şi oraşul Ştefăneşti.

Proiecte

Legat de Sala Polivalentă, constructorul a anunţat termen de finalizare luna noiembrie a acestui an. SPEP trebuie să urgenteze partea de branşare la reţeaua electrică. Mai este şi amenajarea străzii din spate şi strada Basarabiei. Alte opt săli de sport sunt avute în vedere pentru construire, la mai multe unităţi de învăţământ din municipiu.

O lucrare importantă va demara pe strada Prof. Ion Angelescu. După ce a fost deschis noul magazin Penny (situat la intersecţia dintre strada menţionată şi Calea Drăgăşani), era de aşteptat ca drumul să fie asfaltat. Zilele acestea, mai multe echipe coordonate de ingineri şi responsabili din cadrul Primăriei, respectiv instituţiilor subordonate, au mers pe teren şi au făcut instructaj cu echipele care vor lucra sau coordona proiectul de asfaltare, până la intersecţia cu strada Jan Constantinescu.

Sistemul de iluminat public din Pitești va fi şi el modernizat.

Toate detaliile furnizate de Primarul Gentea, în VIDEO.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

10 comentarii

  • Marius spune:

    Minciuni!

  • Pitestean spune:

    Remedieri in Piata Primariei dupa 1 an de renovari si milioane de euro investite acolo … pe banii cui se fac aceste „remedieri”? Ai primarului? Sau ai fostului primar? Sau ai celor care au dat cu subsemnatul la luarea in primire a unor lucrari facute de mantuiala?

    Sau ca de obicei pe banii prostilor, adica ai contribuabililor?

    Pe astia de la primarie chiar nu ii trage nimeni niciodata la raspundere pt felul in care isi bat joc in mod sustinut de banul cetateanului?

  • Dana spune:

    O linie de autobuze care să facă legătura între cartierul Tudor Vladimirescu și centrul orașului ar fi foarte necesară , amplasarea mai multor bănci în acest cartier ar fi foarte utila .

  • abb spune:

    fabulos cat kkt mananca astia de la psd

  • ass spune:

    Strada Nicolae Branzeu este tot fara asfalt se afla aproape de Peny poate puneti asfalt si aici ca ne-am saturat de praf noroi si disconfort de 10 ani de cand locuim aici!!!!!

  • Pentru Domul Primar

    Vreau sa va spun ca sa nu va lăsati influentat de toata lumea faceti ce este de cuvinta pentru Pitesti.
    Eu vreau doar un om hotărât si care stie ce vrea ce e mai bine pentru cetățeni sai
    Va rog distribuiti sa vada primarul nostru cuvintele mele
    Va salut cu respect.

  • Stan ion spune:

    Bascovul nu mai este inclus în transportul urban metropolitan?

  • Dobrescu Aurelian spune:

    Frumos stie sa se laude actualul primar al municipiului nostru, dar de facut nu prea se vede nimic dupa atatea luni de mandat. O re, re , re asfaltare a b-dului IC Bratianu (facuta de toti primarii cand isi incep mandatul), de unde probabil vin si ceva avantaje substantiale, ca altfel nu s-ar explica de ce atata grije pentru ceva care chiar nu era nevoie sa fie facut , iar banii sa se cheltuiasca pentru alte proiecte.
    Oare primarul nu a vazut ce se intampla in apropierea pietei centrale pe strada Crinului colt cu str.Kogalniceanu , sau in intersectia str Kogalniceanu cu str Sf.Vineri? Aici se impune de urgenta o sistematizare a zonei si se pot face destule locuri de parcare evitand ambuteiajul din zilele aglomerate(mult mai important decat asfaltul de pe B-dul IC Bratianu)
    Pe strada Brancoveanu se mai pot amenaja locuri de parcare si largirea spatiului circulabil.
    Bazarul Sf Vineri sau Piata de legume de pe str Depozitelor ar trebui sa dispara de pe harta orasului nostru.
    Acestea sunt doar cateva obiective de care actualul primar ar trebui sa tina seama in sprijinul cetatenilor .
    Sunt convins ca nu-l intereseaza nimic din cum ar trebui sa arate Municipiul nostru , ci numai pozitia lui de primar bine platita si cu avantajele ce rezulta din aceasta functie.
    Pentru ca tot nu va putea face nimic din ce „povesteste” cetatenilor , cred ca o plecare onorabila acum, il va salva de criticile care se vor intetii la finalul mandatului, sau alte anchete asa cum au trecut si fostii primari.
    Sper totusi intr-o schimbare in bine a imaginii municipiului nostru, ceva care sa se vada cu adevarat, o „recâştigare a încrederii şi respectului concetăţenilor noştri!” , cum zicea d-l Primar depre city managerul orasului, lucruri de care sa beneficieze cetetenii acestui oras si nu numai Primarul sau City managerul cu echipa lui.

  • Cristian spune:

    Parcare subdimensionata in Lunca.
    Imagine de balci cu tonete la intrarea in Lunca
    A se folosi ecranul din piata pt a se prezenta proiectele.
    Piata Ceair, un esec! 75% nefolosita si in ruina!
    Toalete publice la Sp Judetean pt insotitori! Or sa cada gardurile! Si parcarea…….
    Etc etc…

  • Militaru Laura spune:

    Bună seara am di eu o întrebare:Toaletarea pomilor de pe strada Banat la bl b5 sc a și b cind întra în proiect?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3