930×122 CAPRA 5

bani pentru inundatii

PRIMĂRII/INUNDAŢII: CINE PRIMEŞTE BANI ŞI CINE NU

Autorităţile judeţene au făcut demersuri la Guvern pentru sprijin financiar în urma inundaţiilor din luna iunie, însă 9 UAT-uri au depus documentaţii incomplete şi, momentan, nu pot primi bani.

Citiți și: Oficial: Cine primește despăgubiri pentru inundații în Argeș

Primăriile care au depus documentații incomplete sunt: Albeștii de Argeș, Aninoasa, Cepari, Cicănești, Corbeni, Țițești, Mihăești, Stâlpeni și Tigveni. Aceste UAT-uri, cu localități afectate de inundații, vor putea depune până cel târziu luni, 6 iulie, documentațiile complete. În baza acestora se va lua o nouă hotărâre CJSU* și se va emite o altă hotărâre de Guvern (HG).

10 UAT-uri au transmis  în timp util documentațiile complete, prin care se solicită sprijin financiar pentru refacerea obiectivelor de infrastructură afectate. Acestora li se alătură Regia Județeană de Drumuri Argeș, care pentru 5 obiective deteriorate de ape solicită 2,55 milioane lei.  Primăriile care au transmis documentație completă au solicitat un sprijin financiar de 9,36 milioane de lei. În total, din Argeș s-au solicitat 11,92 milioane de lei pentru refacerea obiectivelor de infrastructură calamitate. Banii vor fi asigurați din fondul de intervenție al Guvernului, cuprins în bugetul pe anul 2020.

Citiți și: ATENȚIE, ȘOFERI! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU LIMITA DE VITEZĂ ÎN LOCALITĂȚI

Sumele trimise către Ministerul Dezvoltării pentru refacerea obiectivelor calamitate, pe localități, sunt următoarele:

-Albeștii de Muscel- 269.000 lei;

Bălilești- 159.000 lei;

Brăduleț- 2,5 milioane lei;

-Bughea de Sus- 733.000 lei;

Cetățeni- 250.000 lei;

Corbi- 1,18 milioane lei;

Micești- 252.000 lei;

-Sălătrucu- 254.000 lei;

Valea Danului- 2,88 milioane lei;

-Valea Iașului- 541.000 lei.

*Prin hotărârea CJSU nr. 22, inițiată de prefectul Emanuel Soare și președintele Consiliului Județean, Dan Manu, procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor din județul Argeș au fost înaintate Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Administratorii elementelor de infrastructură afectate au confirmat că sumele solicitate sunt destinate exclusiv aducerii la starea inițială și nu vor fi folosite pentru modernizări sau lucrări adiționale. Mai mult, obiectivele calamitate pentru care s-au solicitat sume de bani din fondul de intervenție al Guvernului nu se suprapun cu obiectivele de investiții finanțate prin PNDL.„, se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3