930×122 CAPRA 5

EVENIMENT CULTURAL

Primarul Cristian Gentea, prezent la o manifestare cultural-istorică în Piteşti

Astăzi, 5 august 2021, a avut loc manifestarea cultural-istorică „Omagiu Țăranului Român”, informează Primăria Piteşti.

Citiți și: Centrul Cultural Pitești: Noi evenimente în perioada 10 – 14 octombrie

Evenimentul s-a desfășurat la Monumentul ,,1907” din Pitești şi a fost organizat de către Asociația de Vexilologie „Tricolorul”, împreună cu Asociația „Organizația Județeană Argeș Basarab I” a CMMR. Cu această ocazie, a fost dezvelită Placa ce comemorează împlinirea a 507 ani de la Războiul Țărănesc condus de Gheorghe Doja și a 114 ani de la Marea Răscoală a Țăranilor din 1907.

 

 

„Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, prezent la eveniment, a apreciat, în cuvântul de deschidere, omagiul adus, prin această manifestare, bunicilor și străbunicilor noștri, ai celor ce astăzi ne mândrim cu istoria veche a poporului român: Fără intelectuali, nu am fi avut evoluție și progres, dar fără țărani, nu am fi rămas o națiune. Oameni pentru care dragostea de pământ a fost una naturală, care, în timpul războaielor și tulburărilor sociale, nu și-au părăsit ogorul, plecând în lume pentru o viață mai bună, ci au rămas, trecând prin toate, cu demnitate și curaj, până la sacrificiu, pentru a păstra vie esența neamului românesc”, a transmis municipalitatea.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90