930 x122 grota rece

baruri

PROGRAM DE FUNCŢIONARE PENTRU LOCALURILE DIN PITEŞTI

Primăria Piteşti a făcut un regulament de funcţionare şi organizare pentru localurile din municipiu. Potrivit regulamentului, care, deocamdată, se află în dezbatere publică, fiecare comerciant îşi va stabili orarul de funcţionare, dar numai cu respectarea legislaţiei muncii şi a reglementărilor cu privire la liniştea şi ordinea publică.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Orarul de funcţionare se va înscrie în autorizaţia emisă de primar.

De asemenea, în regulament se stipulează ca barurile de zi şi alte localuri de acest gen să funcţioneze doar până la ora 22, iar prin excepţie programul să poată fi prelungit numai dacă sunt respectate normele privind liniştea şi ordinea publică. Este o veste care nu le pică bine patronilor unor astfel de baruri, patroni care de la mijlocul lunii martie vor avea cu siguranță de tras ponoase și de pe urma legii care interzice fumatul în spațiile publice închise. Patronii care au nelămuriri sau care sunt nemulțumiți de regulament se pot adresa Primăriei cu sugestii și propuneri. Încă o pot face. Proiectul de regulament, repetăm, este în dezbatere publică.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Unităţile cu profil de divertisment pentru tineret (cluburile de tip disco-bar sau discotecă și barurile de noapte), unităţile de tip pub sau bistro, unităţile de alimentaţie publică şi care se află la peste 100 de metri distanţă de locuinţe vor putea funcţiona şi după ora 22 dacă nu afectează liniştea şi dreptul la odihnă al locuitorilor cu care se învecinează. Probabil că și această prevedere va isca discuții și polemici, putând provoca, dacă va fi adoptată, eventuale neînțelegeri între patronii de cluburi și vecinii de la locuințele de lângă cluburi.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90