NOR CURIER 930X122

puiu

Puiu către Pendiuc: „Licitațiile au fost trunchiate!”

În cadrul simpozionului pe teme administrative „Statul de drept şi administraţia publică”, desfăşurat astăzi în cadrul Universităţii Constantin Brâncoveanu, edilul Piteştiului a deschis seria expozeurilor cu articolul „Parteneriatul, o necesitate pentru administraţia publică locală”. În susținerea materialului, Tudor Pendiuc a adus argumente nu numai din sfera politică, ci și din perspectiva participantului la formarea şi modernizarea sistemului administrativ. Expunerea a fost ascultată cu atenţie şi de rectorul Universităţii, prof.univ.dr. Alexandru Puiu, care la final i-a adresat primarului două întrebări.

Lămuririle cerute de rectorul Alexandru Puiu au plecat de la afirmaţia edilului, potrivit căruia Legea nr. 178/2011 care reglementează Parteneriatul public-privat „mai bine nu apărea”, arătînd că dispoziţiile ei pun de multe ori în încurcătură administraţiile publice. „Ce e mai important: să nu existe o lege sau să existe, chiar dacă are şi unele erori?”, a vrut să ştie atunci rectorul. Răspunsul l-a aşteptat însă după ce a formulat şi cel de-al doilea sofism, prin care a dorit să afle totuşi „care e calea cea mai dreaptă de alegere a partenerului privat?”.

 

„Dacă ne gîndim la administraţie, pentru că despre activităţi de acest gen vorbim aici, e bine să existe o lege, fie şi cu lacune. În timp, aplicarea ei impune anumite modificări, care devin reguli la nivel naţional. Cît priveşte alegerea investitorilor, de vină eşti tu, partenerul public, dacă aceştia nu sunt cei mai buni de pe piaţă. Calea prin care se pot remarca diferenţele este, aşa cum ştim, licitaţia, pentru că atunci are loc selecţia partenerilor privaţi. Aici, şi noi (n.r., Primăria) avem probleme, din cauza caietelor de sarcini care de multe ori nu au impus nişte criterii de selecţie judicios formulate”, a afirmat edilul Piteştiului, în răspunsul său. Rectorul Alexandru Puiu nu s-a dat bătut pînă nu a  concluzionat: „La noi, mă refer în general, licitaţiile au fost trunchiate şi viciate. Ar trebui să facem mai mult pentru educarea oamenilor, pentru ce înseamnă organizarea licitaţiilor nu numai în România, ci şi în lume”.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90