SMART KIDS 930X122

zapada_pe_trotuar

„Puneti mana pe lopata!”

Zapada si poleiul au dus, incepand de ieri dimineata, la producerea a zeci de accidente de circulatie , tamponari si neplaceri care au vizat nu doar soferii ci si pietonii. Suparati, mai multi cetateni din Pitesti s-au plans de faptul ca nu pot circula fara sa se ude de tot, din cauza zapezii topite, care a transformat trotuarele si strazile din cartiere în balti, iar colo unde nu erau balti, erau mormane de zapada. Cu toate ca angajatii primariei care se ocupa cu deszirea in Pitesti s-au aflat la lucru 24 de ore, acestia au avut ca prioritate trotuarelor si de statiile de autobuz din centru, precum si arterele principale.
Si primarul Tudor Pendiuc afirma ca cei 160 de angajati ai ADP-ului insarcinati cu deszapezirea nu au putut face fata ninsorii abundente, insa la aceste problem cauzate de natura se acumuleaza si cele provocate de om. Asa se face ca in multe zone din oras, in afara de cativa comercianti din Centru, cetatenii si agentii economici nu au pus mana pe lopeti, pentru a face curat in fata blocului ori in dreptul magazinului. In plus, acolo unde totusi cineva s-a incumetat sa faca partie din proprie initiative, zapada era aruncata de pe trotuar, ori din parcare direct in strada, contribuind astfel la ingreunarea traficul.
In alte zone din Pitesti, in special in cartierul Gavana, utilajele de deszapezire nu au putut intra printere blocuri sip e strazile secundate din cauza autovehiculelor parcate aiurea, ori din cauza celor care in mod normal nu aveau ce cauta parcate in fata blocului, gen autocare, microbuze si masini de firme pe care mai toti angajatii le iau acasa si le parcheaza pe unde apuca, declara primarul Pendiuc. Pentru a rezolva aceasta problem, edilul atrage atentia ca Politia Comunitara in colaborarea cu cea Rutiera vor face echipe mixte care vor actiona prin carteiere pentru a-i amenda pe acesti soferi care parcheaza abuziv si care obstructioneaza traficul.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90