New Profesional Consult 930 x 122

    izolare

    Reabilitarea termica, la mila guvernantilor

    Dintr-un total de 10 blocuri propuse de municipalitatea din Pitesti pentru reabilitare termica, in urma evaluarii unor indicatori, s-au primit fonduri in acest an de la Guvern pentru doar doua imobile. Este vorba de blocurile L1 din cartierul Exercitiu si de blocul B3 din cartierul Prundu, dar nici la acestea nu au inceput lucrarile.

    Din pacate, autoritatile locale asteapta si acum confirmarea scrisa a unui aviz de la Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltarii Regionale, doar astfel putand fi lansata licitatia de executie. Guvernul nu a alocat pentru municipiul Pitesti decat 600.000 de lei, bani „de seminte” – s-ar putea spune – pentru inceperea lucrarilor de reabilitare termica, restul fondurilor necesare urmand sa fie alocate de municipalitate si de cele doua asociatii.

    Proiectele tehnice de executie a lucrarilor sunt deja efectuate pentru 7 blocuri, dar oamenii vor sta si in aceasta iarna in imobile care vor inregistra in continuare pierderi de caldura si, deci, facturi mai mari la intretinere.

    Pe de alta parte, satui sa tot astepte o minune de la guvernanti, multi reprezentanti ai asociatiilor din Pitesti au decis sa ia „taurul de coarne”. Asa se face ca la multe imobile se fac lucrari in regie proprie, doar pe banii asociatiilor care nu vor sa mai achite si la iarna facturi mari pentru caldura.

    Numai ca in unele cazuri nu toti locatarii au contribuit, asa incat in dreptul unor apartamente nu s-a facut etanseizarea cu materiale specifice. Conducerea Primariei spune ca in aceste situatii este vorba de lucrari fara autorizatie si ca vor fi aplicate amenzi asociatiilor care au procedat astfel.

    Prin izolarea termica a blocurilor se estimeaza ca pierderile de energie se reduc cu pana la 20%, diminuandu-se astfel si costurile.

     

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3