930×122 CAPRA 5

    pitesti

    Registrul datoriei locale la Pitesti

    Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a declarat in repetate randuri ca un mare avantaj al municipalitatii este acela ca nu are datorii care sa greveze asupra dezvoltarii orasului. Spusele primarului sunt pe deplin justificate. Cel mai important este ca asemenea credite ar fi apasat greu asupra bugetului municipalitatii, mai ales intr-un an de criza.

    Astfel, Primaria a facut public registrul datoriei locale pentru anul 2010 (la data de 31 decembrie 2010) care arata ca de aproape 5 ani municipalitatea nu a mai angajat niciun contract de credit!

    Ultimul credit contractat de orasul Pitesti este cel din 2006, de la OTP Bank, pentru doua obiective de investitii: extinderea si modernizarea pietei Smardan si amenajarea platoului Prundu unde au fost reabilitate strazi si modernizate retelele de apa si canalizare. Ambele investitii au fost finalizate. Alte localitati din tara au datorii uriase din cauza creditelor si, din acest motiv, bugetele lor sunt grav afectate.

    In tot acest timp, bugetul de investitii al Pitestiului pentru anul in curs este chiar mai mare decat cel de anul trecut. Tocmai de aceea nici nu pot sa faca investitii foarte multe in acest an.

    Valoarea creditului contractat de Primaria Pitesti in 2006 a fost de 14 milioane de lei. Numai pentru investitia de la platoul Prundu s-au cheltuit circa 8 milioane de lei, in vreme ce restul de bani au fost folositi pentru realizarea pietei Smardan care acum este functionala intr-o noua cladire. Din pacate, nu toate spatiile sunt ocupate de comercianti, mai alaes ca intre timp au aparut hipermarketurile care au atras cea mai mare parte a clientilor.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3