EcoMoto 930×122

pendiuc.1

Renuntam la investitii ca sa avem caldura la iarna!

Pentru municipalitate, deşi este vară, grija cea mai mare, ca urmare a creşterii TVA şi a Ordonanţei care impune reducerea cheltuielilor cu serviciile şi numărul de salariaţi, este asigurarea energiei termice la iarnă. În timp ce administraţia publică locală anunţă măsuri severe, inclusiv renunţarea la investiţii importante, cetăţenii încă nu ştiu dacă să mai rămână conectaţi la sistemul centralizat sau cum să facă bani pentru a-şi monta centrale proprii.
“Este clar că vom avea costuri mai mari. Estimăm că şi gigacaloria va costa mai mult. Vom vedea însă cu cât, şi în funcţie de preţurile la gaz, păcură şi alte elemente care intră în preţul ei. Nimeni să nu îşi facă probleme pentru furnizarea agentului termic pe perioadă de iarnă, însă! Preţul la gigacalorie se va mări, dar noi vom încerca prin subvenţie să îl ţinem pe loc. Nu prea depinde numai de noi.  Probabil că subvenţiile la căldură pentru populaţi se vor acorda numai în situaţii limită, pentru persoane cu venituri foarte reduse. Avem în buget sume pentru subvenţii. Dar, dacă nu vor putea fi strânse, vom tăia de la investiţii. Suntem gata să renunţăm la investiţii, şi chiar unele majore, în ordinea priorităţilor. Pentru noi, important este să asigurăm furnizarea agentului termic în Piteşti la iarnă. Să trecem de iarnă bine. Grădiniţa de la Şcoala 10 rămâne în conservare, ne concentrăm pe cea de pe Republicii şi pe lucrările de la Liceul de Artă din aproprierea Casei Cărţii. Nu vom renunţa la investiţiile la creşe şi grădiniţe decât atunci când va fi necesar. Renunţăm însă la unele reparaţii, la studiul pentru Gradina botanica şi la alte câteva investiţii care sunt în fază de proiectare”, a precizat primarul Tudor Pendiuc. {loadposition inside}

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90