EcoMoto 930×122

primaria-vopsea

Restructurari in administratia pitesteana

Primaria Pitesti mai trebuie sa numere, in toate serviciile publice, doar 892 de angajati, conform ultimelor normative impuse de Guvernul Boc. In acest context, peste 1.000 de angajati din administratia publica pitesteana trebuie sa fie disponibilizati sau relocati. Conducerea Primariei a luat deja decizii importante in acest sens, Consiliul Local urmand sa aprobe noile organigrame pe 12 august.

Conform proiectelor de hotarari initiate de primarul municipiului Pitesti, in aparatul propriu al acestuia ar urma sa ramana 223 de oameni (plus cei 3 demnitari – primar si viceprimari). Vor fi desfiintate din Primarie 37 de functii publice vacante si 24 de functii publice ocupate, plus 3 functii pentru posturi contractuale ocupate.

La Filarmonica vor mai ramane doar 53 de posturi.

La Politia Comunitara a municipiului Pitesti vor mai ramane 167 de angajati dintr-un total de 221 de posturi. S-a decis desfiintarea a 44 de posturi de functionari publici (26 vacante, 18 ocupate) si a 59 de posturi pentru personalul contractual (48 ocupate si doar 11 vacante). De asemenea, si unele structuri ale Politiei Comunitare se vor reorganiza, anumite servicii urmand sa fie comasate.

La Centrul Cultural al municipiului Pitesti vor di concediate 3 persoane. Este vorba de un ingrijitor, de un redactor si de un fotograf. La Centrul Cultural vor mai fi doar 16 angajati. La Serviciul Comunitar de Evidenta Persoanei vor mai fi 26 de angajati, 4 posturi urmand sa fie desfiintate. In ceea ce priveste Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului, acesta va trebui sa se descurce cu 137 de angajati. 10 posturi vacante si 18 posturi ocupate vor fi desfiintate.

Administratia Domeniului Public va deveni Administratia Strazilor si a Cimitirelor iar din totalul de 586 de posturi, cate sunt in prezent, vor disparea nu mai putin de 280. Nu este insa vorba de disponibilizarea atat de multor oameni, ci de externalizarea sectiei de Spatii Verzi care va fi transformata in societate comerciala prin hotarare a Consiliului Local, in a carui subordine va si functiona. Totusi, la Administratia Domeniului Public dispare paza proprie si vor fi dati afara si 39 de salariati.

Alti angajati din Primarie si din alte structuri publice vor fi preluati de un nou serviciu. Este vorba de Directia de Asistenta Sociala care va avea in schema de organizare 161 de posturi. Aceasta directie va gestiona toate problemele de natura sociala din municipiul Pitesti, incepand cu acordarea ajutoarelor sociale si pana la asistenta pentru persoanele cu handicap. Directia va avea in structura 3 servicii, 1 birou si 3 compartimente. Biroul de Prestatii Sociale se va ocupa cu plata venitului minim garantat, a alocatiilor de stat pentru copii si a alocatiilor familiale complementare si monoparentale. Vor mai functiona si un Serviciu pentru Protectia Persoanelor cu Handicap si un Compartiment pentru Protectia Drepturilor Copilului.

Una din cele mai importante entitati publice in acest moment este Serviciul Public de Termoficare. Acesta va deveni insa societate comerciala, formalitatile fiind in curs de desfasurare. Prin aceasta procedura peste 440 de angajati din domeniul public vor trece la societatea comerciala nou-infiintata care va putea, astfel, sa asigure si o eventuala crestere a salariilor de care oamenii sunt acum extrem de nemultumiti. Trebuie mentionat faptul ca de la fosta SC Termoficare 2000 SA (societate intrata in faliment) au fost deja disponibilizati inca de anul trecut circa 400 de angajati, asa incat termoficarea de acum functioneaza cu aproape jumatate din personalul de la inceputul anului 2009. Asupra tuturor acestor modificari trebuie mai intai sa isi spuna insa cuvantul Consiliul Local al municipiului Pitesti.

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90