930 x122 grota rece

cornel ionica

RETRO TRIVALE – CEREM SCHIȚA PROIECTULUI

După cum v-am informat, Primăria Piteşti are în plan reamenajarea cu bani europeni a străzii Trivale până la Releul din comuna Băbana.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

În cadrul aceluiaşi proiect vor fi făcute şi lucrări în parcul din pădurea Trivale, a anunțat cu puțin timp în urmă, în conferință de presă, viceprimarul Cornel Ionică. Edilul a precizat că vor fi reabilitate aleile din parc şi amenajate canalele de colectare a apelor pluviale din zonă.

Amintim că Primăria vrea să dea străzii Trivale un aspect retro, cu mobilier urban de epocă. O parte din asfaltul de pe carosabil ar urma să fie înlocuită cu piatră cubică. În plus, până la Releu, de-o parte şi de alta a străzii, municipalitatea intenționează să facă piste pentru bicicliști și alei pietonale. Detalii despre acest proiect, ale cărui termene de executare nu sunt încă stabilite, aici: http://epitesti.ro/administrativ-3/strada-trivale-un-nou-look/.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Chiar dacă declarativ proiectul pare altceva decât monstruozitățile urbanistice de care piteștenii au tot avut parte în ultima vreme, tocmai din cauza modului oribil în care până acum alte parcuri ale orașului au fost transformate și „îngropate” în beton, suntem rezervați. Ba chiar circumspecți și îngrijorați. Ținând cont și de valoarea uriașă de simbol și de importanța ecologică pe care bătrâna Trivale o are pentru noi, piteștenii, cerem Primăriei să facă publică schița proiectului (dacă este gata sau când va fi gata), inclusiv varianta 3D, pentru ca piteștenii să afle din timp cum ar urma să se transforme strada și parcul. Pentru ca piteștenii să vadă cu ochii lor și să judece. Să judece și să nu se trezească în fața faptului împlinit, ca în cazul proiectelor horror care urâțesc Piteștiul din cauza așa-zisei regenerări urbane. De asemenea, cerem dezbateri serioase și temeinice înainte ca proiectul să fie pus în practică.

Pe de altă parte, domnule viceprimar, nu credeți că Piteștiul are, totuși, alte priorități? Sănătatea, de exemplu? Nu vi se pare cumva anapoda, de pildă, că în Pitești nu există un spital municipal? Ce-ar fi dacă domnia voastră și domnul primar Pendiuc ați face o prioritate din Sănătate? Din pavele și beton ați tot făcut. Destul!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3