Donaris 930 x 122

Revolta lui Pendiuc

pendiuc1

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a spus miercuri, 11 august, ca masurile luate de Guvernul Boc au un efect de bumerang, intorcandu-se impotriva cetatenilor. Astfel, reducerea numarului de personal bugetar si diminuarea salariilor angajatilor de la stat vor avea consecinte dezastruoase care se vor resimti abia la iarna.

Din administratia pitesteana trebuie sa plece prin demitere sau prin reorganizare nu mai putin de 1.200 de oameni. Doar 892 mai pot ramane, conform normativelor impuse de Guvernul Emil Boc, in structurile administratiei publice locale. Pendiuc sustine ca din cauza reducerii salariilor vor fi si mai putini angajati in sistem, multi dintre angajatii Primariei dorind sa isi dea demisia.

„Acele normative impuse de guvernanti sunt total aiurea, nu tin cont de realitate. De altfel, guvernantii ne privesc de sus pe noi edilii, nu tin cont de nimic din ceea ce le spunem. Natiunea romana este in pericol din cauza acestor legi care nu tin cont de realitate”, a spus Pendiuc.

Edilul a mai adaugat ca din cauza deciziilor Guvernului va creste cota de cheltuieli publice cu 40%, si asta deoarece unele servicii vor fi reorganizate ca societati comerciale care vor fi platitoare de TVA, vor trebui sa isi amortizeze utilaje si vor avea nevoie de adaosuri pentru profit.

Nu in ultimul rand, edilul pitestean a mai spus ca exista si pericolul inchiderii unor crese, si asta deoarece personal auxiliar important (cum este cazul bucatarilor) s-a decis sa fie disponibilizat. Este vorba de 4 crese din Prundu, Razboieni, Banatului si Craiovei. Pendiuc spera ca o discutie in acest sens cu conducerea Inspectoratului Scolar va reusi sa duca la evitarea inciderii unor unitati de invatamant.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3