Donaris 930 x 122

locuri de parcare

S-A APROBAT! NOI REGULI DE PARCARE PENTRU TOȚI ȘOFERII DIN PITEȘTI

S-a aprobat! Noi reguli de parcare pentru toți șoferii din Pitești. Proiectul de modificare a regulamentului de parcări de reședință din municipiu a fost aprobat în urmă cu puțin timp de Consiliul Local.

Citiți și: Primăria Pitești caută arhitect șef

Proiectul a fost votat în forma propusă de Primărie, cu un singur amendament, dar important: de luni până vineri inclusiv, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, oricine va putea parca oriunde între orele 9 și 16 chiar dacă locul de parcare este plătit.

Odată cu noul program, va scădea și tariful pentru un loc de parcare de reședință: de la 140 la 120 de lei pe an.

Citiți și: CNAIR, anunț important pentru șoferi

-“Beneficiarul locului de parcare persoană fizică achită tariful de 120 de lei/an, inclusiv TVA, respectiv tariful de 120 de lei/an plus TVA pentru persoanele juridice pentru intervalul luni-vineri între orele 16 și 9, sâmbătă și duminică permanent”. 

-“În parcarea de reședință deținătorul unui abonament de parcare are un drept exclusiv asupra acestuia în intervalul luni-vineri între orele 16 și 9, sâmbătă și duminică permanent. În restul timpului locul de parcare va putea fi utilizat și de alți deținători de autovehicule”. 

-“Asigurarea exclusivității locului de parcare se face de către titularul abonamentului de parcare prin montarea dispozitivului unic de blocare a locului de parcare (…) Acesta se va menține ridicat doar în intervalul luni-vineri între orele 16 și 9, sâmbătă și duminică permanent”. 

-Cei care vor menține ridicat dispozitivul de blocare în intervalul de timp luni-vineri între orele 9 și 16 vor primi amendă de la 400 la 600 de lei. 

Noile reguli vor intra în vigoare pe 1 aprilie 2019.

În motivarea proiectului, Primăria argumentează că această schimbare va avea consecințe pozitive în teren pe fondul deficitului mare de locuri de parcare de care suferă Piteștiul.

Amintim că luna trecută proiectul fusese respins de Consiliul Local.

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441