New Profesional Consult 930 x 122

calorifer99

S-a scumpit caldura

Nici nu a apucat sa se usuce cerneala pe o hotarare din iunie 2010 a Consiliului Local al municipiului Pitesti privind reducerea pretului gigacaloriei, ca aceasta s-a si scumpit! Forul decizional al municipiului a trebuit sa revizuiasca tariful pentru caldura si apa calda din cauza majorarii TVA de la 19% la 24%.

Autoritatile locale din Pitesti au decis sa majoreze pretul pentru gigacalorie, luand astfel in calcul cresterea TVA de la 19% la 24%. Conform ultimei hotarari adoptata de Consiliul Local in acest sens, pretul pe care populatia il va plati la iarna, daca nu vor surveni alte modificari impuse prin lege, va fi la Pitesti de 198,5 lei pentru o gigacalorie, inclusiv TVA.

Pretul vechi, de pana la cresterea TVA, era de 190,5 lei gigacaloria. Consiliul Local abia ieftinise gigaloria cu 10 lei pentru populatie, cresterea TVA aproape anuland aceasta reducere de tarif. Astfel, facturile pentru incalzire ar urma sa fie cel putin la acelasi nivel cu cele din iarna trecuta, fara sa mai tinem cont de inflatie.

Conform hotararii din iunie, pretul de productie al gigacaloriei la Pitesti a fost redus de la 411 lei la 370 de lei, din care 10 lei la populatie si 30 de lei la subventie. Din acest pret, populatia nu plateste decat o parte, respectiv pana in 200 de lei pentru o gigacalorie, restul fiind suportat de stat si de autoritatile locale prin subventii. Daca subventiile vor fi eliminate, atunci exista posibilitatea ca pretul caldurii sa explodeze la iarna. Autoritatile locale sustin ca vor incerca sa gaseasca solutii de a acorda ajutoare sociale pentru familiile cu venituri reduse.

{loadposition inside}

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90