SMART KIDS 930X122

batrani

SCANDALOS! ARHITECTUL-ȘEF AL PITEȘTIULUI S-A RĂȚOIT LA BĂTRÂNI! CITEȘTE DIALOGUL!

La Prefectură a avut loc astăzi şedinţa lunară a Comitetului consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice din Argeş. Au fost prezenţi prefectul Mihai Oprescu, subprefectul Ion Burnei şi delegaţi de la Primăria Piteşti, Poliţia Locală şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Deşi pe ordinea de zi erau doar trei puncte (clădirile cu risc seismic, activităţile Poliţiei Locale în domeniul disciplinei în construcţii şi acţiunile Inspectoratului de Stat în Construcţii), reprezentanții persoanelor vârstnice și ai asociațiilor de proprietari au adus în discuție și alte subiecte: repararea faţadelor deteriorate ale blocurilor de locuințe situate chiar pe străzile principale ale Piteștiului, curăţarea spaţiilor verzi, amendarea asociaţiilor de proprietari vinovate de vopsirea alandala a fațadelor blocurilor după reabilitarea lor termică și curăţarea gunoaielor din parcările oraşului.

Citiți și: Pitești: Tineri de 18 și 19 ani, la scăldat în lacul din Expo Parc

Cea mai arzătoare problemă prezentată este cea a spaţiilor verzi din Pitești, afectate și de lucrările de „regenerare urbană” aflate în plină desfășurare. După cum v-am informat, nu puțini piteșteni reclamă tăierea de arbori din jurul blocurilor. Subiectul l-a iritat pe arhitectul-șef al Piteștiului, Ştefan Mihăiţă Zdrafcu, prezent la ședință. Zdrafcu s-a „rățoit” la reprezentanții persoanelor vârstnice. Iată o parte din dialogul purtat pe un ton ridicat:

Zdrafcu: „M-aţi chemat să vorbim despre legea 20 şi vorbim despre cai verzi pe pereţi”!

Citiți și: Argeș: Imagini spectaculoase de pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești!

Din sală: „Dumneavoatră aţi venit să ne certaţi! Suntem copii cuminţi de 80 de ani şi vă ascultăm…”

Zdrafcu: „Toată lumea ne trage la răspundere că nu se face! Ba se face!”

Din sală: „Nu vă tragem la răspundere, spunem ce ne doare! Desfiinţaţi spaţiile verzi ca să faceţi parcări! Asta e soluţia?”

Zdrafcu: „Unde vreţi să facem parcări? Pe bloc? Oraşul cum îl dezvoltăm?”

Din sală: „Fără spaţii verzi?”

Zdrafcu: „Spaţiile verzi se redimensionează, se organizează, facem alte plantări unde se pot face… Ştiţi câţi arbori s-au plantat de către Primărie? Mii! Avem normă ca spaţiul verde să fie în 2015 de 26 de mp pe persoană.

Din sală: „Nici 8 mp nu aveţi acum în oraşul Piteşti!”

Ca să treacă cu bine de acest subiect, arhitectul-șef al Piteștiului le-a sugerat partenerilor de „dialog” că au treburi mai importante de făcut: expertizarea structurii de rezistență a blocurilor în care locuiesc. “Dacă nu expertizaţi blocurile, se vor umple parcările de moloz, pentru că aceste blocuri vor cădea mai devreme sau mai târziu! Spun cu toată convingerea! Anvelopările, potrivit legii, trebuie făcute cu autorizaţie de construcţie şi se fac la nivel de asociaţie sau tronson, nu cum vrea fiecare! Refuzăm să facem proiectul de autorizare, orice, de dragul că unul dă cu zugrăveala şi celuilalt nu îi place! Nu pot să vă impun nimic pentru că blocul nu e al meu, blocul e al dumneavoastră, al celor care locuiţi în el, iar asociaţia de locatari vă reprezintă pe dumneavoastră!” , le-a transmis Ştefan Mihăiţă Zdrafcu, după care a părăsit sala.

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90