EcoMoto 930×122

autobuz

SCHIMBĂRI CAPITALE ÎN AUTOBUZE ȘI STAȚII

Schimbări capitale în autobuze și stații. În cadrul unui proiect mai amplu de modernizare a infrastructurii serviciului public local de călători și pentru creșterea atractivității transportului nemotorizat, Primăria Piteşti a depus şi cererea de finanţare pentru obţinerea de bani europeni nerambursabili prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 în vederea modernizării a 99 de staţii de autobuz Publitrans.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Conform caietului de sarcini aferent cererii de finanţare, sunt avute în vedere următoarele:

– dotarea fiecărei stații cu câte două panouri laterale electronice pentru informarea călătorilor (cu informații despre traseu și timpul de așteptare și hărți);

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

– dotarea cu câte un panou digital interactiv pentru afișarea, la cerere, a unor informații precum prețul biletelor și al abonamentelor de transport;

– montarea de benzi tactile pentru persoanele cu dizabilități;

– amenajarea a 20 de puncte de vânzare a biletelor și abonamentelor de călătorie;

– amenajarea de grupuri sanitare în stațiile de călători de la capetele de linie și montarea de camere video de supraveghere în fiecare stație.

De asemenea, se are în vedere introducerea sistemului de eTicketing pentru transportul public de călători și implementarea de panouri informative în autobuze pentru a oferi informații de călătorie în timpul acesteia.

Sistemul va include carduri inteligente pentru călători, automate de emitere a cardurilor, aparate de validare a călătoriei în interiorul vehiculelor de transport public și echipamente de control.

Validarea călătoriei se va face la bordul autobuzului. La îmbarcare pasagerii vor trece cardul prin fața dispozitivului de validare pentru autentificarea dreptului de călătorie.

Proiectul, care include și introducerea a trei noi linii și a șase noi stații de autobuz, amenajarea de piste pentru bicicliști de-a lungul râului Argeș și crearea de sisteme bike-sharing, are o valoare de 57.753.740,32 de lei. În funcție de obținerea finanțării, rămâne de văzut când va fi materializat proiectul.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90