New Profesional Consult 930 x 122

gavana

ȘCOALĂ DIN PITEȘTI, EXTINSĂ – FACILITĂȚI OCCIDENTALE

Conducerea Primăriei Piteşti anunţă că luna viitoare va fi gata unul dintre cele mai importante proiecte cu finanţare europeană derulate în municipiu în ultimii ani pe linie de învăţământ. Este vorba de reabilitarea şi extinderea Şcolii Gimnaziale „Matei Basarab” (fostă nr. 19) din cartierul Găvana.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Investiția ar fi trebuit finalizată până la sfârșitul anului trecut, dar constructorul nu a respectat termenul. Totuși, Primăria a obţinut o prelungire a termenului până în iunie 2016.

Proiectul a beneficiat de o finanţare de 20.000.000 de lei, în special de la Uniunea Europeană.

Citiți și: Exclusiv. O nouă linie de autobuz Publitrans în Pitești! Unde va circula și de când!

Lucrările au vizat extinderea școlii cu încă trei corpuri de clădire (una doar cu parter, iar celelalte două cu un etaj, respectiv două etaje). După extindere vor fi 19 săli de clasă, o sală de cursuri cu 100 de locuri, un centru de informare, un cabinet fonetic de limbi moderne, 11 grupuri sanitare (dintre care unul pentru copii cu dizabilităţi), cabinete medicale și spaţiu pentru servirea mesei. Ca în școlile din Occident! În plus, în incintă va funcționa și o grădiniță. De asemenea, vechea clădire a fost reabilitată termic.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3