EcoMoto 930×122

consiliul judetean arges

ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ LA CONSILIUL JUDEŢEAN

Mâine, 29 decembrie, are loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean Argeș. Singurul punct de pe ordinea de zi este legat de stabilirea evoluției tarifelor în anii care urmează în cadrul proiectului care și la Pitești a stârnit controverse, și anume cel legat de extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Argeș.

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

Proiectul constă în investiții în domeniul infrastructurii de apă și de apă uzată în vederea asigurării furnizării către locuitorii din localitățile selectate a apei potabile la calitatea impusă de cerințele legislației în vigoare, precum și a creșterii gradului de colectare a apelor uzate prin extinderea rețelelor de canalizare și asigurarea serviciilor de
colectare a apei uzate în aria de operare, precum și asigurarea parametrilor de tratare a apelor uzate. Prin acest proiect sunt propuse investiții în localitățile Pitești, Ștefănești, Topoloveni, Costești, Bascov, Albota, Moșoaia, Bradu, Căteasca, Poiana Lacului, Stolnici, Buzoiești, localități aflate în aria de operare a S.C. Apă Canal 2000 S.A., valoarea totală estimată a investițiilor fiind de aproximativ 188 milioane euro (fără TVA) – în special bani europeni.

„Planul anual de evoluție a tarifelor a fost fundamentat în conformitate cu metodologia din Analiza Cost-Beneficiu, pentru investițiile în infrastructura de apă, aprobată de Autoritatea de Management – POIM (Ministerul Fondurilor Europene). Strategia de tarifare a fost proiectată pentru perioada 2020-2025, tariful inițial fiind tariful în vigoare, iar tarifele vor fi ajustate în termeni reali și cu inflația anuală, în fiecare an. Astfel, în metodologia de fundamentare a Analizei Cost-Beneficiu se menționează faptul că tarifele pe termen lung vor fi stabilite astfel încât să acopere costurile de operare și întreținere, plus un procent din amortizarea activelor finanțate.”, arată Consiliul Județean în nota de fundamentare.

Citiți și: Argeș. În atenția șoferilor: Lucrări pe șoselele din județ. Se circulă greu!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90