Eurial 930 x 122

Prefectura.conferinta1

Sefi unguri la deconcentrate din Arges

Numirea membrului UDMR Zoltan Kalman in functia de subprefect al judetului Arges (o premiera pentru judetul nostru) aduce în discutie si posibilitatea ca unele institutii deconcentrate din Arges sa revina UDMR-ului. Este vorba de Agentia de Mediu, Directia de Sanatate Publica, Directia Apelor sau Directia Silvica, institutii subordonate unor ministere care au sefi de la UDMR. Oficialitatile din Arges nu resping categoric aceasta posibilitate…

Senatorul de Pitesti al PDL Mircea Cinteza ne-a declarat ca nu a fost informat despre o asemenea posibilitate. Totusi, el nu exclude varianta de lucru mentionata.

„Informatii în acest sens nu am primit. Dar stiu ca au fost negocieri pe tema respectiva. Nu cunosc însa daca aceste negocieri au si fost continuate. Vom vedea”, ne-a declarat Cinteza.

Prefectul Gheorghe Davidescu sustine însa ca protocolul nu ar prevedea numirea unor directori de la UDMR la institutii deconcentrate din Arges. „Ce pot spune acum este ca deocamdata sigur nu vor fi instalati si directori de la UDMR. Stiu ca pentru Arges s-a negociat doar un subprefect, nu cunosc de alti directori. Poate ca în judetele unde sunt etnici maghiari sa fie instalati directori de la UDMR”, ne-a declarat Gheorghe Davidescu.

Zoltan Kalman va fi instalat miercuri oficial în functia de subprefect al judetului Arges. Nascut in 1964, noul subprefect a lucrat la Agentia pentru Protectia Mediului Craiova, a absolvit Facultatea de Mecanica de la Brasov. Este pentru prima oara in istoria Prefecturii Arges cand este numit un subprefect de etnie maghiara.

De asemenea, este pentru prima oara dupa 1990 cand din conducerea Prefecturii Arges face parte o persoana care nu doar ca nu isi desfasoara activitatea in judet.

{loadposition inside}

 

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA