New Profesional Consult 930 x 122

musatesti

Semnarea contractului de finantare pentru drumul Musatesti-Poienile Valsanului

Musatesti. 5 iunie 2009.
Astazi, la Musatesti, Constantin Nicolescu, Presedintele Consiliului Judetean Arges si Razvan Murgeanu, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, au semnat contractul de finantare pentru drumul judetean de interes turistic, Musatesti – Bradulet – Bradetu – Poienile Valsanului. Proiectul va fi finantat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 2 „Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, Domeniul de Interventie 2.1 „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”
Acest proiect este promovat de Consiliul Judetean Arges si este inclus in Obiectivele strategice ale Consiliului Judetean Arges pentru perioada 2008-2012, precum si in Programul Operational Multianual al Judetului 2007 – 2013 si priveste: ’’Modernizarea DJ 703 I: Musatesti (DN 73C) – Bradulet – Bradetu – Poienile Valsanului in vederea imbunatatirii si dezvoltarii infrastructurii de turism, km 28+822 – 53+600, L=24,778 km”, cu o valoare totala de 46.020.473,81 lei.
Realizarea investitiilor propuse in cadrul celor trei proiecte de dezvoltare a infrastructurii de turism (modernizarea DJ 703 I: Musatesti (DN 73C) – Bradulet – Bradetu – Poienile Valsanului, a DJ 734: Voinesti (DN 73) – Leresti – Voina si a DJ 730: Podul Dambovitei (DN 73) – Dambovicioara – Ciocanu – Limita jud. Brasov) prilejuieste crearea unei axe de comunicare intre zonele turistice ce fac obiectul proiectelor de dezvoltare turistica si conservare a patrimoniului cultural promovate de Consiliu si siturile turistice care se vor amenaja, conform Masterplanului de dezvoltare turistica elaborat de Consiliul Judetean Arges pentru zona montana a judetului Arges.
”Astazi avem posibilitatea de a incepe aceasta investitie si le multumesc tututor, pentru eforturile depuse. Acest proiect, alaturi de celelalte doua – Leresti si Dambovicioara, fac parte din ”Master planul pentru dezvoltarea turistica a zonei montane a judetului Arges” si valoreaza toate trei aproximativ 45 de milioane de euro. Modernizarea acestui drum si optimizarea circulatiei vor asigura dezvoltarea zonei prin: facilitarea schimbului de produse sat-oras, accesul la reteaua de drumuri judetene, nationale si cai ferate, dezvoltarea agroturismului, al turismului balnear, al turismului de agrement si de afaceri in spatiul submontan din zona. Aceasta revitalizare a turismului in regiune va duce la crearea de locuri de munca durabile, atat in servicii turistice, cat si in activitati conexe: productie artizanala, realizarea de preparate culinare traditionale, targuri si manifestari specifice regiunii”, a precizat Constantin Nicolescu, Presedintele Consiliului Judetean Arges.
”Este un proiect de mare anvergura, de aproape 25 km, care repune in drepturile ei aceasta zona turistica Musatesti – Bradulet. Ce facem aici este solutia pentru Romania in acest moment – infrastructura si turism. Autoritatile judetene si locale se ocupa de turism si este foarte important pentru Arges”, a declarat Razvan Murgeanu, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei. La acest eveniment au mai fost prezenti: Marcel Proca, Prefectul judetului Arges, Gabriel Friptu, Director in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Liviu Musat, Directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Muntenia, precum si primarii comunelor Musatesti (Mircea Paun), Bradulet (Emil Simion), Domnesti si Malureni si deputatii Mircea Draghici si Cristian Boureanu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90