Posada 930 x 122

consiliul judetean

SFIDĂTOR! PRIMĂRIA A DECIS: PIAȚA „MILEA”, PARCARE PENTRU „ȘMECHERI”

Primăria a decis: Piața „Milea”, parcare pentru „șmecheri”.

Citiți și: S-A VOTAT! MĂSURĂ RADICALĂ PENTRU MAGAZINELE DIN PITEȘTI

Angajaţii Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii Argeş au parte de un regim preferenţial față de ceilalți cetățeni: salariații celor două instituții au voie ca pe perioada serviciului să își parcheze (gratis) mașinile în Piaţa „Vasile Milea” din centrul Piteștiului. Piață destinată, în mod normal, exclusiv pietonilor și sub nicio formă autoturismelor.

Citiți și: DECIZIE MAJORĂ PENTRU PITEȘTI

L-am chestionat asupra subiectului pe Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș. „Este treaba Primăriei!”, ne răspunde sec președintele. Legal, procedural, da, este! Dar ca lider al administrației județene poți constata că pe ceilalți cetățeni îi deranjează situația și le poți cere subordonaților tăi să nu mai parcheze acolo. Din respect pentru comunitate. La fel și prefectul Emilian Dragnea.

În timp ce alţi şoferi îşi macină nervii ca în infern în căutarea disperată a unui loc de parcare în centrul sufocat de autoturisme, alegându-se, uneori, şi cu amenzi, în Piața „Milea” este paradis pentru bugetarii cu maşină de la Palatul Administrativ. Este și motivul pentru care bunicii şi părinţii evită să-şi mai lase nepoţii şi copiii să se joace aici.

La întrebarea noastră, conducerea Primăriei confirmă, nonșalant, că decizia ca Piața „Milea” să devină parcare pentru „șmecherii” de la CJ și Prefectură îi aparține.

„Noi am decis să cedăm din domeniul public al Pieţei pentru parcarea unor maşini din instituţii publice importante, aşa cum şi profesorii au dreptul să își parcheze autoturismele în curţile unităţilor de învăţământ la care lucrează.”, declară pentru ePitești viceprimarul Laurenţiu Zidaru.

Ce treabă are o curte de școală cu un loc de promenadă din buricul orașului? Sau haideți atunci să-i lăsăm și pe angajații de la spații verzi să-și parcheze mașinile în parcuri! Pe de altă parte, dacă e așa cum ziceți, domnule viceprimar, de ce medicii de la Spitalul de Pediatrie, de pildă, când vin la serviciu, trebuie să plătească parcarea?

Nisan 555×222
Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066