EcoMoto 930×122

    canalizare

    Soares Da Costa a promis ca plateste din datorii

    Primarul municipiului Pitesti Tudor Pendiuc a spus ca este preocupat de problema lucrarilor efectuate pe domeniul public, in special pentru refacerea infrastructurii in urma interventiilor la retelele de apa si canalizare. Lucrarile sunt in usoara intarziere din cauza faptului ca antreprenorul general, firma portugheza Soares Da Costa, nu si-a onorat obligatiile de plata catre firmele argesene care efectueaza interventiile.

    Pendiuc a spus ca firma portugheza Soares Da Costa, antreprenor general al lucrarilor – selectat de autoritatile europene prin licitatie internationala – a promis la o intalnire care s-a desfasurat in aceasta saptamana la Primarie ca va achita macar o parte din sumele pe care le are de dat firmelor argesene cu care a incheiat contracte de subcontractare.

    Marti ar trebui sa intre banii in conturile firmelor respective, fiind in total vorba de 2,9 milioane de lei (suma aferenta lunii august).

    „La firma asta, Soares Da Costa, sunt numai 4 angajati in Pitesti. Restul sunt firme romnesti care au subcontractat. Comisia Europeana a fost cea care a organizat licitatia iar firma Da Costa a castigat in fata Hidroconstructia pentru o suma de 2 milioane de euro ca diferenta intre oferte. Da Costa are mari probleme la asfaltari.

    Firma Da Costa primeste banii de la Uniunea Europeana, dar da banii cand vrea. De exemplu, firma Poliprest care a lucrat ca subcontractor a dat faliment. Cei care au lucrat in subantrepriza nu au avut forta necesara pentru a desfasura lucrarile pentru ca nu le-au fost platite lucrarile de catre firma portugheza. Speram acum sa se deblocheze situatia iar lucrarile sa fie gata la jumatatea lunii viitoare.

    Pentru Arges mai urmeaza un program de 90 de milioane de euro pe apa si canalizare, banii europeni fiind acesati tot de SC Apa Canal 2000 SA Pitesti”, a spus Pendiuc.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90