EcoMoto 930×122

dna

SPAIMĂ ÎN PRIMĂRIA PITEȘTI! CE A PUTUT SĂ FACĂ DNA!

S-au înmulțit cazurile în care angajaţi ai Primăriei Pitești ezită să îşi pună semnătura pe anumite documente. De ce? De frica unor eventuale viitoare dosare penale la Direcția Națională Anticorupție. Nu o spunem noi, ci viceprimarul Cornel Ionică.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

„Nu este deloc uşor la Primărie, pentru că şi aici sunt decidenţi care nu-şi asumă lucruri. Au salarii mici. Eu am 34 de milioane (n.r. – vechi) pe lună şi răspunderea pe care o am. Ce pot spune? Ce să zică un salariat care îmi pune pe o hârtie a patra semnătură? Este director şi are 17 milioane salariu. Sau acesta, care are 11 milioane pe lună? Eu pun a şasea semnătură. Ce să spună ei când semnează facturi de 20 de miliarde o dată? Şi dacă a greşit o cifră, ce se întâmplă cu omul ăsta? Şi are şi el copii de crescut…

În sarcina cui să văd această responsabilitate? Ca să ai servicii performante și determinare, aici trebuie să fie salarii cel puţin duble! Aici nu vii ca să te plimbi! Răspunzi cât trăieşti dacă ai greşit cu ceva… Ca Primărie nu-l poţi ajuta cu nimic pe angajat, pentru că noi nu putem da prime. Dar el, salariatul, în sufletul lui, ce face, cum se simte, cum mai munceşte? Toţi au rate, au copii la şcoală…”, spune Cornel Ionică.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Nu înțelegem văicăreala viceprimarului. De ce să îți fie teamă de DNA dacă ești cinstit? Pe de altă parte, dacă unor angajați munca din Primărie li se pare mult prea grea, prost plătită și încărcată de responsabilități cărora nu le pot face față cu profesionalism, ce-i oprește să-și caute un alt job? De ce nu încearcă în mediul privat? Nu avem nimic împotriva dublării salariilor pentru funcționarii din primării, dar dacă nu se poate… Dacă atât își permite statul ăsta jumulit de corupți să ofere…

După cum bine se știe, primarul Tudor Pendiuc este judecat într-un dosar în care DNA îl acuză de fapte de corupție. În toamna anului 2014 descinderea „mascaților” la Primăria Pitești în dosarul DNA a băgat spaima în angajați din instituție.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3