New Profesional Consult 930 x 122

constantin zichil

SPEP-UL LUI ZICHIL CUMPĂRĂ PRODUSE LA PREȚ DUBLU! DIN BANI PUBLICI

SPEP-ul lui Zichil cumpără produse la preț dublu! Din bani publici. Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului (SPEP) Municipiului Pitești, în fruntea căruia se află Constantin Zichil (foto), a achiziționat, printre altele, în luna noiembrie 2018 mai multe produse necesare instituției.

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

Este vorba de produse ieftine, în special echipamente necesare angajaților serviciului: mănuși, uscătoare de păr, veste reflectorinzate etc.

Cele mai multe dintre aceste echipamente au fost achiziționate prin intermediul unei singure firme din Pitești: Romimpex S.R.L. Dacă este firma care oferă cel mai mic preț, lucurile sunt absolut normale. Însă, atunci când SPEP cumpără de la o firmă un produs care exact pe site-ul firmei respective este mai ieftin, situația pare cel puțin ciudată.

Citiți și: Premieră la Pitești Arena! Nu s-a întâmplat în toată Europa

Ca să nu mai vorbim despre faptul că atunci când o instituție achiziționează mai multe produse ar trebui să beneficieze de o reducere.

De exemplu, SPEP a cumpărat de la Romimpex mănuși de unică folosință Versatouch. Patru cutii a câte 54,62 de lei fiecare (fără TVA). Același produs are pe site-ul firmei un preț de 50 de lei. Nu este o diferență mare, însă e vorba despre bani publici (click pe imagini pentru mărire):

Tot prin intermediul firmei Romimpex, SPEP a achiziționat și o scară la un preț de 850 de lei, bineînțeles fără TVA. La o simplă căutare pe internet, aflăm că un produs similar costă, surpriză, 419,16 lei. Adică serviciul Primăriei a cumpărat o scară la un preț de 2 ori mai mare decât cel la care există pe piață (click pe imagini pentru mărire):

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești a achiziționat pentru Bazinul Olimpic din oraș uscătoare de păr. Tot prin intermediul firmei Romimpex. 327,73 de lei fără TVA a costat un uscător, în total fiind achiziționate 10 bucăți. Care ar fi prețul unui astfel de produs? 191 de lei, la reducere, ce-i drept. Chiar și așa, uscătorul se găsește pe piață cu mai puțin de 240 de lei (click pe imagini pentru mărire):

Același serviciu a cumpărat și veste reflectorizante, 9 la număr. Bineînțeles, ofertantul este aceeași firmă Romimpex. SPEP a cumpărat o vestă la un preț de 50 de lei, fără TVA. Pe site-ul firmei de unde au fost cumpărate produsele costul aceleiași veste este de 39 de lei (click pe imagini pentru mărire):

De la aceeași firmă, serviciul lui Zichil a cumpărat și 17 perechi de bocanci, la un preț de 195 de lei perechea, fără TVA. Aceeași bocanci, dar la altă firmă, au un preț de 154 de lei, dar cu tot cu TVA (click pe imagini pentru mărire):

De menționat că dintre produsele amintite mai sus firma nu comercializează scări și uscătoare de păr… Cum se face că a fost aleasă pentru a furniza aceste produse?

Suntem foarte curioși să aflăm care este explicația pentru aceste diferențe de prețuri pentru aceleași produse și, mai mult, în unele cazuri, de la aceeași firmă.

Pentru că vorbim despre bani publici, autoritățile trebuie să dea socoteală pentru fiecare leu, mai ales că și cetățenii își plătesc taxele și impozitele locale până la ulimul bănuț. Alo, Curtea de Conturi, se aude? Mai există autorități care să verifice ce se întâmplă cu banii cetățenilor?

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3