Donaris 930 x 122

statii electrice pitesti

Staţiile electrice din Piteşti nu mai sunt gratuite. Primăria anunţă noile tarife

De la 1 ianuarie 2022, utilizatorii mașinilor electrice pot să își încarce autovehiculele la oricare dintre cele trei platforme unde sunt amplasate stații de încărcare – Piața Trivale, parcarea supraterană Bd. Maior Șonțu, parcarea din zona Teatrului „Al. Davila” – la cele mai mici prețuri de pe piață, în acest moment – informează Primăria Piteşti.

Citiți și: Piteștiul se va umple de stații pentru încărcare mașini electrice

„Tarifele pentru folosirea stațiilor de încărcare a mașinilor electrice, în Pitești, sunt subvenționate de către municipalitate, costul unui kilowatt fiind de 0,6833 lei, cu TVA inclus. Utilizatorii vor folosi platforma „smart” Polyfazer pentru încărcare, plata putând fi efectuată cu ajutorul cardului bancar sau prin SMS.

Reamintim că utilizarea acestor stații a fost gratuită, conform H.C.L. 140/2019, până la data de 31.12.2021. Măsura a fost adoptată ca parte a proiectului implementat de către municipalitate în scopul conștientizării importanței de a reduce poluarea urbană prin încurajarea utilizării autovehiculelor electrice”, precizează municipalitatea.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Mihai spune:

    Era singurul avantaj,avind in vedere cit costă un auto electric.Se ca_ă pe ei ptr. cîțiva kw. CINE A AVUT IDEEA,CÎND ÎI FATĂ MINTEA SA-MI DEA UN PUI SĂ-L OMOR

  • Mihai spune:

    Unde se pot depozita bateriile minim1 tona de masina cu autonomie 200 km

  • Cris spune:

    Totuși există unele stații instalate pe fonduri UE de care nu se pot atinge (fix ca plaja extinsă de la Mamaia) că nu le da voie câțiva ani să facă mafia lor bani pe spatele cetățenilor UE !
    Până la urmă e normal sa coste ceva dar sa existe stații (sa instaleze dracului odată mai multe) sa fie oamenii încurajați să cumpere așa ceva.Dar când mai vine și descurajarea de termice?Cu taxe și alte cele că nu mai putem respira de atâtea junghiuri.Sa facă taxa pt mașini non Euro și 1000€/an iar până la €3(inclusiv) sa fie minim 500.Ba unii cretini nici când stau pe loc nu opresc motorul,sa nu mai polueze degeaba cu hârburile lor !Vedeți voi când o să plângeți la căpătâiul copiilor și nepoților bolnavi incurabil din cauza noxelor…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90