EcoMoto 930×122

ionica

STUDIU DE FEZABILITATE PENTRU O SALĂ POLIVALENTĂ ÎN PITEŞTI

Conform viceprimarului Cornel Ionică, municipalitatea a demarat procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru construirea viitoarei Săli Polivalente din Pitești.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

„Am demarat procedurile, dar aşteptăm lămuriri privind axele de finanţare pentru a vedea cum putem obţine bani europeni pentru proiect. Ne-am documentat și este posibil să mergem să vedem şi sala polivalentă din Budapesta, pentru că ne dorim să avem o sală după ultimele standarde. Cred că vom reuşi să facem ceva foarte frumos, mai ales că o astfel de sală o construieşti doar o dată la 50 de ani.”, spune Ionică.

Amintim că, potrivit viceprimarului, viitoarea Sală Polivalentă din Pitești va fi amplasată pe strada Basarabiei (varianta care leagă cartierele Prundu și Craiovei), pe un teren de 8.000 de mp al municipalităţii. În cazul în care va fi nevoie, Primăria va mai cumpăra alți 1.000 de mp de la proprietari privaţi, conform sursei citate. Pe lângă locurile de parcare subterane, în zonă ar urma să se construiască și parcări de suprafaţă.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Sala va avea o capacitate de circa 4.000 de locuri.

Primăria a decis să construiască o nouă Sală Polivalentă în condiţiile în care încercările de preluare a vechii Săli a Sporturilor Trivale de la Direcţia Județeană pentru Sport şi Tineret Argeș nu au avut succes. În plus, spune conducerea Primăriei, construirea unei Săli Polivalente, evaluată inițial la circa 5.000.000 de euro, ar fi mai ieftină decât extinderea şi reabilitarea Sălii Sporturilor.

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Cris spune:

    Proiect inutil intr-o locatie mediocra, inghesuita intr-o zona fara prea mult spatiu. La 4000 locuri e nevoie de o parcare cu cel putin 1000 locuri. Chiar daca se vor construi cumva traficul in zona va fi dat peste cap. Cand vor iesi in Basarabiei sute de masini ce se vor inghesui in intersectie la depou..va fi groaznic. Nu inteleg de ce nu se gaseste o solutie pt a cadea de acord cu DJSA pentru a moderniza/surpa/reconstrui actuala sala care are o locatie mult mai buna. Iar daca chiar nu se poate..si chiar se vrea o noua sala atunci as sugera locatii gen parcul Lunca Argesului, Strand ori cel mai bine pe unul din multele terenuri cu balarii de langa Dedeman sau Auchan Gavana unde e spatiu deschis/larghete acces pe bulevard.. transport in comun ca lumea etc.

    • Bogdan spune:

      Intr-adevar sunt multe domenii la care stam foarte prost, nu avem infrastructura extraordinara, investitori, parcuri industriale etc, dar si sportul este un domeniu de interes major al unei comunitati, ne relaxeaza, ne bine-dispune, ne face placere sa-l urmarim, altfel spus. Iar o noua sala polivalenta ar fi un lucru extraordinar pentru orasul nostru, si nu un proiect inutil. Actuala sala, e neincapatoare la multe dintre meciurile echipei de baschet.

      Insa noua locatie lasa mult de dorit si ar fi inadmisibila aprobarea construirii acolo. De la spatiul si locurile de parcare insuficiente, la eventualele ambuteiaje, pana la faptul ca ar fi nenumarate alte locatii mult mai potrivite pentru o viiroare cladire emblema a orasului, am avea toate motivele pentru a NU construi aceasta sala polivalenta pe acel teren de fotbal din Prundu.
      (daca eu care locuiesc in Prundu si sunt obiectiv spunand ca Nu are ce cauta o asemenea cladire acolo, cu atat mai mult cei ce analizeaza si decid viitoarea locatie a salii ar trebui sa-i schimbe locatia)

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90