NOR CURIER 930X122

cornel ionica

STUDIU DE FEZABILITATE PENTRU SALA POLIVALENTĂ DIN PITEŞTI

Autorităţile din Piteşti au început procedurile pentru construirea cu fonduri europene a unei Săli Polivalente în zona străzii Basarabia.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Deja se află în derulare elaborarea studiului de fezabilitate, după cum ne informează viceprimarul Cornel Ionică într-un anunț de ultimă oră. Edilul se va afla astăzi în Sibiu şi Cluj-Napoca pentru a vedea obiective similare, dar şi alte proiecte derulate de municipalităţile respective.

„E bine să vedem la faţa locului ce au făcut alţii şi să ne inspirăm. Schimbul de experienţă este foarte important. Vom merge şi în Oradea şi Arad, dar şi în Craiova, pentru că vrem să dăm drumul și la investiţia în parcul industrial şi dorim să vedem cum au procedat alţii. Acum este bătaia peştelui, cum se spune, adică acum e momentul să accesăm cât mai multe fonduri europene.”, declară Cornel Ionică pentru ePitești..

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Amintim că Primăria intenționează să construiască în Pitești o Sală Polivalentă, în condiţiile în care încercările de preluare a vechii Săli a Sporturilor Trivale de la Direcţia Județeană pentru Sport şi Tineret Argeș nu au avut succes. În plus, conform municipalității, construirea unei Săli Polivalente, evaluată la circa 5.000.000 de euro, ar fi mai ieftină decât extinderea şi reabilitarea Sălii Sporturilor.

Planul urbanistic general aferent proiectului ar urma să fie gata până la sfârşitul anului 2015, anunţă autorităţile locale. Municipalitatea precizează că va încerca să obțină fonduri europene pentru materializarea acestui proiect și că este posibil ca lucrările să înceapă anul viitor. O estimare mai exactă încă nu există.

Amintim că un colectiv de proiectanţi a realizat două variante de schițe pentru viitoarea Sală Polivalentă.

Prima, agreată cel mai mult de conducerea Primăriei, este o clădire ovoidă, cu un design futurist (foto 1 și 2). În această variantă, Sala ar avea o suprafaţă construită de 5.122 de mp și o suprafaţă desfăşurată de 15.354 de mp. Numărul de locuri pentru spectatori ar fi de 5.147. Clădirea ar urma să aibă două niveluri, cu un teren de fotbal cu gazon sintetic la ultimul etaj.

A doua variantă este o clădire cubică (foto 3), variantă care, însă, nu se bucură de susținere din partea edililor Piteștiului.

Viitoarea Sală Polivalentă ar urma să fie construită pe un teren de 8.000 de mp al municipalităţii, teren de lângă strada Basarabiei, arteră rutieră care face legătura între cartierele Craiovei şi Prundu. În cazul în care va fi nevoie, Primăria va mai cumpăra alți 1.000 de mp de la proprietari privaţi. Pe lângă locurile de parcare subterane, în zonă s-ar construi și parcări de suprafaţă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • radu spune:

    Are cineva idee unde e loc pentru o cladire ca asta in zona strazii Basarabiei ca eu nu imi dau seama ?

    • costicla spune:

      hai nu fi rau, este suficient loc.
      poate fi o sala polivalenta pentru 2-3 mese de tenis si o tabla de sah….incape si la masarda primariei da pe ditamai strada
      oricum o sa aiba „design futurist” de n-au mai vazut nici martieni

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90