930×122 CAPRA 5

centrul cultural pitești

SUMA URIAȘĂ PENTRU CONCERTE, ȚINUTĂ LA SECRET DE PRIMĂRIE: ”E CONFIDENȚIAL”

Suma uriașă pentru concerte, ținută la secret de Primărie: ”E confidențial”. După cum v-am informat luna trecută, municipalitatea piteșteană a plătit pentru concertul organizat cu prilejul ediției 2018 a Simfoniei Lalelelor aproximativ 33.000 de euro, cu tot cu TVA. Subiectul pe larg, AICI.

Citiți și: Dezbatere importantă la Centrul Cultural Pitești

Primăria Pitești, prin intermediul Centrului Cultural (instituție care s-a ocupat de organizarea concertului), nu a prezentat un punct de vedere oficial cu privire la suma plătită pentru concert.

Prin urmare, ePitești le-a solicitat, în scris, Centrului Cultural și Primăriei Pitești, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să ne comunice oficial câți bani s-au plătit pentru concertul organizat cu ocazia Simfoniei Lalelelor 2018.

Citiți și: Simfonia Lalelelor: Spectacolul continuă! Concert extraordinar acum, în Luncă

Răspunsul oficial al Centrului Cultural, instituție subordonată și finanțată de Primărie, a sosit astăzi, pe adresa de e-mail a redacției. Suma este ”confidențială”, ne transmite Centrul Cultural Pitești: ”În contractul încheiat între părți, este prevăzută clauza de confidențialitate, atât pe perioada derulării contractului, cât și după încetarea raporturilor contractuale între părți”.

Iată, mai jos, răspunsul complet semnat de directorul Centrului Cultural Pitești, Carmen Elena Salub, dar și de consilierul juridic al instituției, Dumitru Cristian Pîrvu (click pe imagine pentru mărire):

Într-adevăr, în contractul încheiat se precizează că ”părțile convin asupra faptului că toate prevederile acestui contract sunt confidențiale și se angajează să nu le divulge sub nicio formă.” Cu alte cuvinte, municipalitatea, legal, se spală pe mâini și spune că nu are voie să precizeze suma oficială pentru că așa scrie în contract.

Aici, însă, sunt necesare câteva întrebări:

1. De ce a acceptat Primăria Pitești această clauză contractuală dacă nu are nimic de ascuns cu privire la sumele plătite pentru concertele care se organizează în centrul orașului (în acest caz, concertele organizate cu ocazia Simfoniei Lalelelor 2018, cu Irina Rimes, Andra și Ella Bella)?

2. Au auzit reprezentanții Primăriei despre transparență decizională și, dacă da, de ce nu o pun în practică? De ce piteștenii nu au voie, din cauza respectivei clauze contractuale, să știe cât îi costă show-ul din Piața Primăriei, că doar din banii lor sunt plătite aceste concerte!

3. Care este interesul primarului Cornel Ionică, al directorului Centrului Cultural Pitești, Carmen Salub, al lui Dan Teodorescu, directorul executiv al Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Pitești, și al viceprimarului Laurențiu Zidaru – ”omul invizibil” (vom reveni asupra muncii prestate de Zidaru în calitate de viceprimar), oameni implicați direct sau indirect în organizarea acestor concerte, ca sumele pe care Primăria Pitești le plătește, REPETĂM, DIN BANI PUBLICI, SĂ NU FIE AFLATE OFICIAL de opinia publică?

4. Ce aveți de ascuns și de ce, distinși domni și distinsă doamna?

ePitești a solicitat oficial, în scris, să ne fie comunicate și sumele pentru concertul care va fi susținut tot în Piața Primăriei cu ocazia Zilelor municipiului Pitești (artiștii care vor concerta, AICI). În acest caz, tot în răspunsul de mai sus, se precizează că ”până în prezent nu este încheiat contractul de prestări artistice”.

Pe de altă parte, în adresa primită de la Centrul Cultural Pitești ni se mai precizează că ”sumele alocate pentru cele două evenimente sunt în conformitate cu HCL nr. 30/15.02.2018 și HCL nr. 75/ 29.03.2018.” În hotărârea de Consiliu Local din luna februarie la care se face referire se precizează, printre altele, că proiectul a fost votat în unanimitate și că primarul Ionică afirmă că ”vom depune toate eforturile pentru o bună desfășurare și organizare și sperăm ca și condițiile meteo să fie favorabile.” Cu alte cuvinte, nu ni se spune NIMIC!

Procesul verbal al hotărârii de Consiliu Local din luna martie nu a fost făcut public pe pagina Primăriei Pitești până la această dată.

Așteptăm poziția OFICIALĂ a celor implicați cu privire la cele semnalate de publicația noastră și invităm, totodată, instutuțiile competente să facă verificări ample în aceste cazuri.

În altă ordine de idei, ePitesti va face în perioada următoare dezvăluri cu privire la cheltuirea BANULUI PUBLIC de către unii reprezentanți de seamă ai Primăriei condusă de Cornel Ionică. (VA URMA)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3