EcoMoto 930×122

    Tariful la gigacalorie a ramas neschimbat

    cl Pitesti. 30 iulie 2009.
    Consiliul Local Pitesti a aprobat bugetul noului serviciu creat- caruia culmea, i s-a si schimbat denumirea in Serviciul Piete Agroalimentare si Salubritate Stradala-, buget care se ridica la suma de 5,7 milioane lei. Cheltuielile cu personalul se vor ridica la 2,2 milioane lei. Pentru bunuri si servicii, au fost repartizate 2,5 milioane lei, iar pentru cheltuieli de capital 1,9 milioane lei. Tot ieri, a fost aprobata si o rectificare de buget, care a cuprins si alocarea unor sume pentru o parte din proiectele ce vor fi realizate pe fonduri europene- crearea parcului Zavoi (80.000 lei), realizarea unui centru multifunctional (100.000 lei), dar si alte 100.000 lei pentru modernizarea strazilor Lanariei, Targu din Vale, Costache Negri si Calea Depozitelor. Cea mai importanta investitie care va fi realizata insa in urma acestei rectificari de buget este aceea pentru Serviciul Public de Termoficare. Este vorba despre sumele necesare pentru transformarea a sapte puncte termice in centrale, acestea urmand sa asigure, in iarna, incalzirea in cartierul Trivale.
    Consilierii locali au aprobat si dreptul Serviciului Public de Termoficare de a incheia contracte individuale cu cetatenii. De altfel, aceasta procedura ar urma sa se incheie pana la sfarsitul anului. Au existat din nou ample dezbateri asupra modului in care Serviciul, care se va ocupa direct de facturare si recuperarea contravalorii facturilor, eliminand astfel asociatiile de proprietari din aceasta ecuatie, va putea constrange rau-platincii sa achite datoriile, mai ales ca, in contract, se precizeaza ca daca facturile nu vor fi platite dupa o luna, consumatorii vor fi debransati. Reprezentantii primariei si ai Serviciului au explicat si ca nu vor evita sa ii actioneze rapid in instanta pe rau-platnici, pentru a nu acumul datorii mari, la fel cum s-a intamplat in cazult Termoficarii 2000 S.A. Discutii acerbe au fost consumate si la aprobarea pretului pe gigacalorie pentru populatie. O parte dintre consilieri au considerat ca ar fi necesar ca acesta sa fie majorat, chiar daca a fost aprobat fara nicio modificare fata de cel de pana acum. Consiliul Local insa, va suporta o subventie mai mare, pentru a acoperi diferenta dintre costul de vanzare si cel de productie si transport.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3