Donaris 930 x 122

    tecau

    Tecau a preluat atributiile de presedinte CJ

    Vicepreşedintele Florin Tecău a preluat, conform legii, atribuţiile preşedintelui Constantin Nicolescu. Tecău a explicat că acest transfer al atribuţiilor a fost făcut conform articolele 71, 72 şi 102 din Legea 215/2001.

    Conform acestor articole, mandatul preşedintelui CJ se suspendă de drept în cazul în care acesta este arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului care, prin ordin, constată suspendarea mandatului.

    Acest ordin se comunică preşedintelui CJ. Cum însă prefectul este în concediu, ordinul de la Prefectură nu a sosit încă. Suspendarea se aplică pe durata arestării preventive. În caz de suspendare din funcţie a preşedintelui CJ, atribuţiile legale vor fi exercizate de către unul dintre vicepreşedinţii CJ.

    Numai dacă devin vacante funcţiile de preşedinte şi de vicepreşedinţi ale CJ se organizează alegeri anticipate.

    Florin Tecău a preluat înainte şi atribuţiile avute de Florea Costache, până la desemnarea unui nou vicepreşedinte.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90