New Profesional Consult 930 x 122

pensie de urmaș

    TERMEN PENTRU DOVEZI LA PENSIA DE URMAŞ

    Pensia de urmaș se suspendă din 1 octombrie dacă beneficiarii, respectiv copiii, nu fac dovada continuării studiilor și nu transmit caselor teritoriale de pensii adeverințele emise în acest sens de instituțiile de învățământ, potrivit art.114 din legea pensiilor, forma actualizată, transmite Casa de Pensii. Această condiție este valabilă pentru copiii urmași de peste 16 ani.

    Citiți și: Nu mai primiți pensie dacă nu depuneți acest document până azi!

    În prezent, având în vedere situația dificilă cu care se confruntă românii, instituțiile de învățământ trimit aceste adeverințe care atestă statutul de elev în format electronic. La fel se procedează și în cazul beneficiarilor, ce pot transmite tot electronic caselor teritoriale de pensie adeverințele în cauză, care vor ajuta la continuarea plăţii pensiei de urmaş, urmând ca beneficiarii să prezinte originalul până la sfârşitul anului şcolar 2020-2021.

    (Foto: descriptiv)

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90