NOR CURIER 930X122

sedinta_cl_iulie03

Termoserv va da caldura pentru Pitesti, Topoloveni si Bascov

Consiliul Local Piteşti a aprobat ieri, în şedinţă extraordinară, înfiinţarea asociaţiei de dezvoltare intercomunitară de utilităţi publice pentru serviciul de producere, transport, distribuţie şi furnizare de energie termică „Termoserv Argeş”. Noua asociaţie va avea ca membrii Piteştiul, Topoloveniul şi Bascovul. Iniţial era luat în calcul şi intrarea comunei Mărăcineni, însă situaţia confuză generată de reţinerea conducerii administrative a amânat această intenţie.

Tot în şedinţa de ieri au fost aprobate şi actul constitutiv
şi statul asociaţiei. Finanţarea asociaţiei se va face printr-o alocare de 9.500 lei din bugetul local al Piteştiului, adică 95% din patrimoniul iniţial de 10.000 lei al asociaţiei. Topoloveniul va aloca 300 lei (3%),iar Bascovul 200 lei (2%).
A fost stabilită şi cotizaţia anuală, care se ridică, pentru toate cele trei părţi la un cuantum de 60.000 lei anual. Contribuţia va fi astfel: Piteşti-57.000 lei, Topoloveni- 1.800 lei, Bascov: 1.200 lei. Membrii Adunării Generale vor fi cei trei primari: Tudor Pendiuc, Gheorghiţă Boţârcă şi Gheorghe Stancu.
Consiliul director este organul executiv de conducere a asociaţiei, format din preşedintele asociaţiei, încă doi membri numiţi de Adunarea Generală pe o perioadă de 2 ani, iar preşedintele asociaţiei este şi preşedintele consiliului director.
Evident că în condiţiile în care şi aşa Serviciul de Termoficare întâmpină dificultăţi în colectarea tarifelor de la populaţie, organizarea într-o asociaţie care va cuprinde şi alte două localităţi nu a dat prea bine pentru unii consilieri locali, în speţă cei de la PDL.
Veniţi voi cu soluţii şi eu le accept!
Primarul Tudor Pendiuc le-a replicat acestora că situaţia este oricum complicată şi că, deşi nu este de acord cu mişcarea decisă, constituirea asociaţiei este obligatorie ca urmare a efectelor ordonaţei 63 emisă de Guvern. „Bascovul este aproape, Topoloveniul însă este foarte departe. Trebuie să ne întrebăm şi dacă există reţele de termoficare în cele două localităţi şi în ce măsură sunt funcţionale. Avem probleme de încasare în Piteşti, ne mai încărcăm şi cu Bascov şi Topoloveni? Cele două localităţi sunt ceva mai slab cotate economic decât Piteştiul, deci nu vor fi probleme şi mai mari?”, a fost intervenţia consilierului liberal Radu Perianu. Consilierul local PDL Radu Nistor a fost cel care şi-a manifestat cel mai vocal nemulţumirea pentru acest proiect pe care nu îl consideră deloc oportună şi a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi. Democrat-liberalii s-au şi abţinut la votul acestui proiect. „Nici eu nu sunt încântat pentru ce trebuie să facem, dar putem să lăsăm serviciul public. Vorbiţi voi cu prefectul să nu ne blocheze conturile? Să nu blocheze toată activitatea administraţiei din Piteşti? Proiectul precede organigrama din august. Sunt de acord că nu este bine, dar veniţi voi cu alte soluţii! Eu nu retrag nimic! Nu vreţi, votaţi împotrivă! E responsabilitate penală la mijloc. Veniţi voi cu alte soluţii! Din cauza acestei ordonanţe tâmpite dată de minţile luminate din Guvern, eu am o periodă de şase săptămâni,ca la mort, în care trebuie să fac ceva. Datul din gură şi gânditul sunt lucruri diferite, domnule consilier! Veniţi voi cu o organizare şi o modific! Ordonanţa 63 stabileşte normative de personal pentru fiecare localitate. Asociaţia aceasta va înfiinţa un operator care va fi Termoficarea şi care nu este obligat să opereze la toţi asociaţii. Poate opera doar la Piteşti. Pe 12 august vom avea şedinţă ordinară, când vom vota crearea societăţilor comerciale, organigramele şi bugetele entităţilor create”, le-a răspuns primarilor consilierilor de la PDL.{loadposition inside}

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3