930X122 MAIA

bratianu

TRANZACȚIE IMOBILIARĂ ISTORICĂ ÎN ARGEȘ

Tranzacție imobiliară istorică în Argeș. Ministerul Culturii a avut negocieri cu proprietarii domeniului istoric al Brătienilor din orașul argeșean Ştefăneşti, iar cele două părți au ajuns la un acord: clădirea şi terenurile ar urma să fie cumpărate de stat (care își va exercita astfel dreptul de preempțiune) cu 1.820.000 de euro.

Citiți și: Povestea neștiută: A terminat „Brătianu”, acum este director în Spitalul Mioveni

În Parlament s-a dat deja avizul pentru achiziţionarea de către stat a Vilei „Florica” din Ştefăneşti, acolo unde funcţionează Centrul de Cultură „Brătianu”, aflat în subordinea Consiliului Judeţean.

Amintim că autorităţile judeţene au reclamat că nu au bani suficienți ca să cumpere domeniul și au făcut apel la Guvern.

Citiți și: Argeș. A incendiat locuința tatălui! Totul s-a făcut scrum

Proprietarii sunt moștenitori ai familiei Brătianu – marele om politic și de stat liberal. În 2013 ei au câștigat în justiție dreptul de proprietate.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA