New Profesional Consult 930 x 122

harta-judetul-arges

Tsunami administrativ in Arges. Vom avea capitala la…Ploiesti!

Se vorbeste mult in ultima vreme de reorganizarea teritoriala a tarii. Nu se vorbeste insa mai deloc de efectele acesteia. Ioan Oltean, secretarul general al PDL, a anuntat vineri, 10 iunie 2011, si care vor fi capitalele noilor judete. Pentru mega-judetul Sud Muntenia zarurile au fost aruncate pentru orasul Ploiesti, capitala administrativa a Prahovei. Ce inseamna, strict pentru Arges, disparitia judetului si inglobarea sa in mega-judetul Sud Muntenia cu capitala la Ploiesti? O serie de calcule minimale arata ca o astfel de decizie ar provoca un adevarat tsunami administrativ in Arges cu efecte sociale profunde.

Florin Tecau, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arges, crede ca o astfel de masura ar fi de natura sa starneasca orgolii locale foarte mari. „Este o utopie! O nebunie! Ceva fara fundament! De cand se stie, Argesul a fost judet, aici a fost prima mitropolie a tarii!

Sunt sigur ca oamenii nu vor asista pasivi la o astfel de decizie. Pana si Ceausescu a lasat in 1968 in dezbatere publica vreme de 6 luni proiectul de organizare administrativ-teritoriala a tarii! Probabil ca cei de la putere au lansat aceasta tema pentru a da satisfactie UDMR, pentru a-i face pe romani sa uite de Schengen si pentru ca noi avem Liga Alesilor in care promovam propria noastra forma de organizare a tarii”, ne-a declarat Tecau.

In cele ce urmeaza, vom trece in revista, foarte concret, efectele unei posibile reorganizari teritoriale:
–    dispar circa 5.000 de posturi din administratie; desfiintarea Consiliului Judetean ar lasa pe drumuri circa 1.000 de oameni, din Prefectura ar mai ramane doar un oficiu cu maximum 10 angajati din cei 40 cati sunt acum, iar din cei 10.000 de angajati ai directiilor deconcentrate ar disparea cateva mii din structurile resurse umane, contabilitate, administrativ, avize; ar ramane doar cateva persoane la ghisee si altele pe teren cu atributii de control. Ora exacta se va da la unitatile deconcentrate regionale care vor fiinta in viitoarea capitala a mega-judetului.

–    disparand anumite institutii publice, cetatenii Argesului vor fi nevoiti sa faca deplasari mai lungi pana la Ploiesti pentru a obtine avize, pentru a intra in audienta, etc.
–    creste gradul de centralizare, un principiu de baza actual fiind, din contra, cel al descentralizarii.
–    vor fi costuri mari legate de schimbarea adreselor, numerelor de la masini, embleme, sigle, etc.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3